Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/01-12   -   Pressemeddelelse

Orientering om støtte af scenekunstnetværksmødet IETM 2012 i København 28.-31. Marts

Region Hovedstaden og Bikubenfonden støtter internationalt scenekunstnetværk
København bliver i marts 2012 vært for IETM Spring Plenary Meeting 2012.

Til glæde for hovedstadens publikum støtter Region Hovedstaden det tilknyttede kunstneriske program med 400.000 kr, Bikubenfonden med 200.000 kr.

Kunststyrelsen har valgt at give Dansens Hus i Dansehallerne den prestigefyldte opgave at producere Spring Plenary Meeting IETM i København i marts 2012. IETM står for "International Network for Contemporary Performing Arts", men er oprindeligt startet under navnet "Informal European Theatre Meeting". Netværket har mere end 550 medlemmer fra 50 lande.

Begivenhedens samlede formål er, at være med til at sætte dagsordenen for italesættelsen, udvekslingen og dialogen blandt kunstnere samt de nøglepersoner og interessenter, der er knyttet til branchen. IETM netværket har i 30 år udforsket Europa og øvrige dele af verden, med nedslag i udvalgte byer og regioner. Disse kulturekspeditioner har - set i bakspejlet - været med til at stadfæste en indgående kulturforståelse og medvirket til kulturbranchens omstilling til et globalt samfund.

Med København som værtsby i 2012 bliver der skabt en unik mulighed for at opdatere udlandet på den aktuelle lokale profil. Dette vil ske gennem et tredelt program: En formel mødedel og en uformel netværksdel, der begge vil give herboende aktører på scenekunstområdet en enestående anledning til udvide gruppen af deres internationale samarbejdspartnere. Desuden et kunstnerisk program.

IETM i København vil præsentere et stærkt dansk scenekunstprogram, der både er tilgængeligt for de mange internationale professionelle scenekunstaktører og for det danske publikum i regionen.
Med midlerne fra Region Hovedstaden og Bikubenfonden, bliver det således muligt at præsentere et signifikant indblik i dansk scenekunst anno 2012. Ved IETM vil regionens scenekunstnere blive placeret i en international kontekst, der vil øge deres konkurrencedygtighed på det globale marked samtidig med, at København forbliver i gæsternes bevidsthed, som en innovativ og fornyende hovedstad.

Hensigten er også at de mange inspirerende forestillinger og dialogarrangementer vil stimulere igangsættelsen af nye lokale og internationale samarbejder - til glæde for både det nuværende og et kommende publikum. Således bliver regionen fremvist fra sin bedste side som et attraktivt område med et rigt og mangfoldigt kulturliv.

For uddybning kontakt venligst:
- Producent Lene Bang tlf. 2256 0269
- Rune Holm Andersen/Koncern Regional Udvikling tlf. 2056 1264
- Kulturchef Johanne Prahl Steffensen tlf. 33 77 93 72

Relevant information

http://www.ietm.org/


Pressekontakt


Firma

Dansehallerne
Pasteursvej 20
1799 København V, Danmark

  35 86 86 10
  33 88 80 00

http://www.dansenshus.dk/

Modtag nyheder fra Dansehallerne på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire