05/07-11   -   Pressemeddelelse

Kipketer mister rekord

En særdeles hurtig kvartet aflivede lørdag i Holland den ni år gamle danske rekord på 4x400 meter med tiden 3:07,08 minutter. Nick Ekelund-Arenander (KIF), Jacob Riis (Sparta), Andreas Bube (Bagsværd AC) og Nicklas Hyde kunne i en hård dyst ved stævnet i Uden besejre det irske landshold og i mål skære 0,59 sek. af den tidligere rekord, som stammede fra Sevilla 2002. Dengang var det ingen ringere end Wilson Kipketer, der som ankermand løb rekorden i hus.

Hurtigste tid i 37 år
Blot 50 minutter inden rekordløbet stod en af holdets løbere, Andreas Bube, for en mindst lige så opsigtsvækkende præstation, da han med tiden 1:47,88 min. præsterede det hurtigste 800 meter-løb af en danskfødt løber, siden Sven-Erik Nielsen i Oslo i 1974 satte sin daværende rekord med 1:47,1 min. Kun de to kenyanskfødte løbere, Wilson Kipketer og Robert Kiplagat Andersen har i nyere tid løbet hurtigere. Den 24-årige Bagsværd-løber valgte for et par sæsoner siden at doble op og satse på 800 meter frem for sprinterdistancen 400 meter.

"Det var ikke noget optimalt løb, men jeg er virkelig glad for tiden," siger Bube om rekordløbet, som han på torsdag i engelsk Solihull vil forsøge at følge op på.