02/08-11   -   Pressemeddelelse

Dansk 800 meter-komet er VM-klar

Med en overbevisende spurt løb Andreas Bube sig lørdag ind i den absolutte europæiske elite, da han sejrede i et stærkt 800 meter-felt ved Flanders Cup i belgiske Gent i tiden 1:46,10 minutter. Dermed er den 24-årige løber fra Bagsværd AC klar til VM i næste måned, hvor kvalifikationskravet lød på 1:46,30 min. - også identisk med OL-kravet.

For blot tre uger siden klemte den 24-årige løber fra Bagsværd AC sig som den første danskfødte løber under 1:47,00 min. Dagens løb er hans tredje 800 meter i træk under den grænse og selvsagt den hurtigste tid af en danskfødt løber nogensinde - 4,99 sekunder fra Wilson Kipketers tidligere verdensrekord, der nu "blot" er nordisk rekord. Kipketer er i øvrigt den hidtil eneste, der i VM-sammenhæng har repræsenteret Danmark på mændenes 800 meter.

Nr. 13 i Europa
Lørdagens resultat bringer Andreas Bube 17 pladser op på årets europæiske rangliste, hvor han nu ligger nr. 13 - som den klart bedste nordiske løber.

Landstræner Frank de Pauli betegner Andreas Bubes løb som taktisk perfekt. Bube lå sikkert placeret inderst på banen som nr. 5, da feltet rundede de første 400 meter, herefter avancerede han roligt og kunne med lidt over 100 meter tilbage sætte en slutspurt ind, som ingen var i stand til at svare igen på.