Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/11-11   -   Pressemeddelelse

VM-løbefest i København i 2014

Danmark bliver vært for VM i halvmaraton i 2014. For første gang nogensinde bliver verdensmesterskabet i halvmaraton en løbefest for både verdenseliten og motionister. Det bliver en flad, hurtig og scenisk rute gennem det indre København.

For få timer siden besluttede Det Internationale Atletikforbund, IAAF's Council, at tildele København VM i halvmaraton i 2014. Det danske bud løb overbevisende med mesterskabet foran den russiske by Cheboksary, som er kendt for at have en stærk atletiktradition.

"Det bliver fantastisk! Vi kombinerer en spektakulær eliteevent med en unik og ny breddeevent, der også komplementerer Dansk Atletik Forbunds strategiske mål," siger Lars Lundov, direktør Sport Event Denmark.

Lars Vermund, formand i Dansk Atletik Forbund, siger: "Jeg er beæret og glad over, at vi har vundet eventen, og at IAAF-præsident Lamine Diack umiddelbart efter den danske præsentation tilkendegav, at vi satte nye standarder for præsentationer. Dette kunne ikke have ladet sig gøre uden support fra vore eventpartnere i Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Københavns Rådhus."

"Det er vigtigt for København at være værter ved store begivenheder hvert år - og denne event vil kunne samle hele København, både eliten og motionisterne. Og selv om VM halvmaraton er en stor begivenhed, vil den kun kræve begrænset afspærring en dags tid i løbet af en weekend," siger Pia Allerslev, Kultur- og Fritidsborgmester i København.

Efter præsentationen var der mulighed for spørgsmål fra IAAF's Council. Sebastian Coe spurgte Wilson Kipketer, som var en del af buddelegationen: "Will you run the 2014 World Half Marathon?" Hertil svarede Kipketer, tidligere verdensrekordindehaver på 800m: "Jeg løb New York Marathon i søndags, så jeg tør godt love, at hvis København vinder 2014 VM halvmaraton, så er Wilson tilbage!"

Det danske bud blev præsenteret fredag den 11. november i Monaco og IAAF's Council tildelte værtskabet umiddelbart efter. I startfeltet var der også bud fra Cardiff (Storbritannien), New York (USA), Mexico City (Mexico) og Beograd (Serbien). Ved den endelige præsentation endte Danmark med at være oppe imod Cheboksary, Rusland, som har en stærk atletiktradition.

Buddelegationen bestod af:
Pia Allerslev, Kultur- og Fritidsborgmester København
Lars Vermund, formand, Dansk Atletik Forbund
Wilson Kipketer, Dansk Atletik Forbund
Torben Dan Petersen, medlem af bestyrelsen, Dansk Atletik Forbund
Lars Vallentin Christensen, Business Development Manager, Wonderful Copenhagen
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark
Judy Jacobsen, Event Manager, Sport Event Denmark

VM i ½ maraton har tidligere været afholdt i:
2007: Udinese, Italien
2008: Rio de Janeiro, Brasilien
2009: Birmingham, Storbritannien
2010: Nanning, Kina

I 2009 blev det besluttet fremover at afholde mesterskabet hvert andet år i lige år. Inden VM halvmaraton kommer til København, skal verdens bedste løbere således dyste om mesterskabet i Kavarna, Bulgarien. Dette sker i 6. oktober næste år.

Der forventes omkring 250-300 topløbere fra op imod 45 lande. Desuden forventes der mange tusinde motionister fra både ind- og udland. Med andre ord er der budt op til den helt store løbefest.

Kontaktinformation:
(pt i Monaco):
Lars Vermund, formand, Dansk Atletik Forbund. Mobil: 40 45 45 40
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55
Lars Vallentin Christensen, Business Development Manager, Wonderful Copenhagen. Mobil: 23 38 30 63

Relevant information

http://www.dansk-atletik.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Atletik Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby, Danmark

  4326 2310
  2944 4332

http://www.dansk-atletik.dk

Modtag nyheder fra Dansk Atletik Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire