Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/06-10   -   Pressemeddelelse

it's a small world på vej til Shanghai

Hvordan arbejder fremtidens designere, og hvordan forholder dansk design sig til globale spørgsmål som bæredygtighed, ny teknologi og forbrug?

Det får kineserne nu svar på, når den internationale rejseudstilling it's a small world lander i Shanghai og åbner den 7. juni.

Udstillingen blev første gang vist i Dansk Design Center under Copenhagen Design Week og
skal nu vises i Nordic Lighthouse i forbindelse med World Expo 2010 indtil den 10. juli.

Der vil være officiel åbning af udstillingen den 28. juni, hvor Danmark vil være repræsenteret af
bl.a. HKH Kronprins Frederik og Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Temaet for EXPO 2010, "Better City, Better Life", sætter fokus på byernes udvikling. Presset på byerne bliver stadig større, og det stiller en række nye store økonomiske, sociale, miljø- og sundhedsmæssige udfordringer til blandt andet bæredygtighed og livskvalitet. it's a small world's tematikker ligger dermed i direkte forlængelse af omdrejningspunktet for EXPO 2010 og giver mulighed for at eksponere nogle af de mekanismer, som kan medvirke til at skabe gennemgribende forandringer.

Efter opholdet i Shanghai fortsætter rejsen til Brasilien, hvor udstillingen vil være én af hovedattraktionerne på Brazilian Design Bienniale. Udstillingen åbner d. 14. sep. og vises frem til d. 31. okt. 2010, i byen Curitiba. Biennalen har følgende temaer: Design, Innovation, Sustainability og forventer 250.000 besøgende.

Derefter fortsætter it's a small world til Santiago i Chile, hvor den bliver en del af 4th Design Bienniale / Design Chile. Udstillingen vises i Mapocho Trainstation, Santiago, fra d. 25. nov. og en måned frem, i en 100 år gammel jernbanestation, som er blevet omdannet til kulturcenter. Over det næste halve år vil markedsføringen af Danmark som et samfund med et kreativt og politisk bevidst designmiljø således være i fokus internationalt, når rejseudstillingen turnerer verden rundt.

"Danmark skal være med til at fremme en global udvikling, der er baseret på livskvalitet og velfærd, som vi kender det fra den danske model. Med velfærd menes løsninger, der ammentænker vækst og individuelt forbrug med bæredygtighed og socialt ansvar. Gennem rejseudstillingen, it's a small world, vil vi vise omverdenen, hvordan nyt dansk design, kunsthåndværk og arkitektur kan bidrage til den globale, bæredygtige debat", siger Christian Scherfig, adm. direktør i Dansk Design Center.

it's a small world er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Design Center, Danish Crafts og Dansk Arkitektur Center på initiativ af Økonomi- og Erhvervsministeriet og Kulturministeriet.

Udstillingen er kurateret af:
Dansk Design Center, arkitekt/designer maa/mdd, Tina Midtgaard (projektleder)
Danish Crafts, arkitekt Karen Kjærgaard
Dansk Arkitektur Center, arkitekt maa Kjersti Wikstrøm
www.itsasmallworld.dk

Relevant information

http://www.ddc.dk/


Pressekontakt


Firma

Dansk Design Center
HC Andersens Boulevard 27
DK 1553 København V, Danmark

  33 69 33 09

http://ddc.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Design Center på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire