Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/01-11   -   Pressemeddelelse

De første tegn på stabilitet i markedet for ledige erhvervslokaler

Ledigheden for erhvervslokaler er så godt som uforandret det seneste kvartal. Hermed er kurven - der har været kraftigt opadgående de sidste tre år - for alvor begyndt at flade ud. Det viser de seneste tal fra Oline-Lokalebørs Statistikken.

I det seneste kvartal har ledigheden af kontorer og erhvervslokaler været status quo, og set sammen med kvartalet forinden tegner der sig nu en vis stabilitet i markedet. Med andre ord er kurven for ledige kontorlokaler nu - efter flere års himmelflugt - fladet ud. Oline-Lokalebørs Statistikken viser, at 8,1 pct. af landets kontorer er ledige, hvilket svarer til 1,85 mio. kvm. Ledigheden for kontorer er faldet med 0,2 procentpoint siden sidste kvartal, og det seneste år er ledigheden samlet steget med 0,7 procentpoint.

"Vi har nu set to kvartaler i træk, hvor ledigheden for kontorlokaler har været stort set uforandret, og der er dermed tale om en udfladning af den ellers stejlt opadgående kurve for ledige kontorlokaler, som har præget markedet for erhvervslokaler de sidste tre år. Det kunne tyde på, at der er ved at indfinde sig en vis stabilitet på markedet for kontorer, selvom der selvfølgelig fortsat er en række usikkerheder forbundet med udviklingen," siger økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

I Region Hovedstaden er der nu 1,01 mio. kvm. ledige kontorlokaler, hvilket svarer til 9,2 pct. af den skønnede samlede bygningsmasse, og det er et fald i ledige lokaler på 0,5 procentpoint over de seneste tre måneder.

For detailhandelslokaler er ledigheden på landsplan steget med 0,1 procentpoint gennem de seneste tre måneder og med 0,8 procentpoint det seneste år. Dermed ligger ledigheden for detailhandelslokaler ved indgangen til 1. kvartal 2011 på 5,5 pct. på landsplan, hvilket svarer til, at 669.300 kvm. detailhandelslokaler står ledige.

På landsplan er ledigheden for lager- og produktionslokalerne steget med 0,1 procentpoint det seneste kvartal, mens ledigheden er steget med 1,1 procentpoint det seneste år. Ledigheden er nu på 4,2 pct. svarende til 4,16 mio. kvm. ledige lager- og produktionslokaler i hele landet.

Dansk Ejendomsmæglerforening udgiver Oline-Lokalebørs Statistikken i samarbejde med Ejendomsforeningen Danmark. Statistikken findes på www.de.dk og www.oline.dk.

Relevant information

http://www.de.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Ejendomsmæglerforening
Islands Brygge 43
2300 København S, Danmark

  33 36 10 48

http://www.de.dk

Modtag nyheder fra Dansk Ejendomsmæglerforening på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire