Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/04-10   -   Pressemeddelelse

Mentor redder autist fra førtidspension

Robert Jensen er autist og var på vej på livslang førtidspension, da elektriker Steen Kragbæk blev hans mentor. Nu er Robert Jensen i almindelig beskæftigelse.

En mentorordning på Victor Industri i Frederikshavn har gjort førtidspension overflødig for 22-årige Robert Jensen. Han er autist og har ikke tidligere varetaget et normalt arbejde. Men efter en prøvetid hos Victor Industri i Frederikshavn viste det sig, at Robert Jensen med den rette indstilling fra virksomheden og kollegaer faktisk er i stand til at arbejde på normale vilkår.

Køleproducenten Victor Industri fik en henvendelse fra PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse - som spurgte, om man kunne tage en Robert Jensen i praktik i 14 dage. Trods advarsler fra pædagoger viste det sig, at han er i stand til at varetage helt normale arbejdsopgaver - til alles tilfredshed.

Elektriker Steen Kragbæk har været mentor for Robert Jensen:

- Pædagogerne sagde, at det ville blive meget svært, fordi han skulle have tingene at vide mange gange. Det passede ikke. Robert Jensen kan alle ting, når han har fået det at vide én gang, siger Steen Kragbæk.

Socialt har Robert Jensen også gennemgået en stor forandring. Da han kom til Victor Industri, havde han knap nok et sprog. Der var næsten ingen kontakt til ham, og han blev nærmest panisk, hvis kolleger kom til at røre ved ham under arbejdet. Nu henvender han sig uopfordret til kolleger.

For Ole Nygaard, administrerende direktør på Victor Industri, har det også været en tilfredsstillelse at have Robert Jensen med på holdet.

- Vi har jo kunnet se et kvantespring i hans personlige udvikling, ligesom det har været tilfældet med andre i skånejob eller fleksjob her på stedet, siger han.

- Hvis man som virksomhed har mulighed, evner og tid, bør man gå ind og tage et socialt ansvar, men det må ikke blive en anbringelse. Det skal give reel mening for den person, og der skal stilles krav til medarbejderen, selvfølgelig ud fra vedkommendes evner, siger Ole Nygaard.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren s. 4-6

Relevant information

http://www.def.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk El-Forbund
Vodroffsvej 26
1900 Frederiksberg C, Danmark

  33 29 70 00
  20 26 41 80

http://www.def.dk

Modtag nyheder fra Dansk El-Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire