Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/01-11   -   Pressemeddelelse

Dansk iværksætteri mangler fremdrift

Danmark bevæger sig ikke opad på listen over lande med gode iværksættervilkår. Det viser den netop offentliggjorte GEM-rapport, som hvert år analyserer de danske iværksætterforhold. Vi ligger lunt i midterfeltet i forhold til sammenlignelige lande men uden den store forbedring i iværksættervilkårene. Rapporten viser også, at de danske iværksættermiljøer endnu ikke er begyndt at blomstre på den anden side af den økonomiske krise helt, som det er tilfældet i mange andre lande.
Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv undrer iværksætternes tilbageholdenhed ikke.

"At starte egen virksomhed er rigtig hårdt arbejde, og som situationen er i Danmark lige nu, er der desværre ikke tilstrækkeligt incitament til at starte sit eget. En meget stor del af fortjenesten ved det hårde slid med at starte egen virksomhed skal betales i skat. Og brister drømmen om at være selvstændig, hænger iværksætterne selv på regningen,"
siger erhvervspolitisk konsulent Anne Gram, Dansk Erhverv.

Rapporten peger på, at iværksætterne har store problemer med at skaffe den nødvendige kapital til at sikre både opstart og overlevelse.

"Danmark har brug for iværksætterne mere end nogensinde før. For iværksættere skaber flere arbejdspladser end andre virksomheder og bidrager derfor i høj grad til den vækst, samfundet råber efter. Derfor kan man med fordel bruge rapporten til målrettet at se på, hvor vi kan skabe et bedre iværksættermiljø i Danmark,"
siger Anne Gram og fortsætter:
"Rapporten viser også, at det har stor effekt, når iværksætteri sættes på skoleskemaet allerede fra folkeskolen og op gennem uddannelsessystemet. Så det er selvfølgelig et område, som Dansk Erhverv ønsker prioriteret i Danmark".

"Dansk Erhverv ser gerne, at Danmark kommer til at ligge med i front, når det gælder gode iværksættervilkår. Rammevilkårene skal være endnu bedre, så der er incitament til at starte egen virksomhed, og det skal være muligt at opnå den nødvendige adgang til finansiering. Og så skal danskerne komme lidt længere frem i skoene, når det handler også om at turde tage springet og sætte sig ud over den magelighed og tryghed, som i udpræget grad kendetegner lande med et højt velfærdsniveau,"
siger Anne Gram.

Kontakt: Erhvervspolitisk konsulent Anne Gram 40711913

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire