Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/02-11   -   Pressemeddelelse

Udenrigshandlen snegler sig frem

I december steg eksporten med 4,9 procent, og overskuddet på handelsbalancen var 6,7 mia. kr., viser nye tal fra Danmarks Statistik.

"I december tog eksporten et flot spring fremad i forhold til november, men det ændrer ikke på helhedsbilledet af en bekymrende stabil eksport," siger Mira Lie Nielsen, Økonom i Dansk Erhverv, og fortsætter:

"2010 har budt på fremgang i eksporten og det er godt - men - 2010 var samtidig et år, hvor eksporten, som året skred frem, ligesom tabte pusten, og de flotte spring fremad, som vi så i starten af 2010, blev til små forkølede skridt fra midt på året."

"Med den beherskede udvikling i privatforbruget og udsigt til strammere finanspolitik i 2011 end i 2010, så er eksporten en af de helt essentielle faktorer i dansk økonomi. Vi skal sælge noget mere uden for Danmarks grænser, da vi ikke i samme grad vil få hjælp fra tomme lagre, nationale hjælpepakker og historisk lave renter i 2011 som i 2010," forklarer Mira Lie Nielsen.

Betalingsbalancen er blevet bedre gennem hele 2010, og status for 2010 bliver en rekord høj betalingsbalance med et overskud på næsten 94 mia. kr

"Det rekord høje overskud på betalingsbalancen skyldes desværre ikke en dansk eksportfest. Det skyldes blot, at den danske import er vokset langsommere end vores eksport, hvilket især skyldes, at privatforbrug stadig ligger underdrejet i forhold til før krisen," understreger Mira Lie Nielsen.

Ifølge Dansk Erhvervs seneste medlemsundersøgelse vil eksporten dog holde hånden under væksten i 2011
"Vi hører fra 2 ud af 3 af vores medlemsvirksomheder, at de forventer, at eksporten også vil stige næste år, og derfor vil holde hånden under væksten - en vækst som nu for alvor skal vise, at den er selvbærende og ikke opretholdt af en ekspansiv finanspolitik. Det bliver et spændende økonomisk år," siger Mira Lie Nielsen.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire