Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/02-11   -   Pressemeddelelse

Detailhandel sætter ny praktikpladsrekord

Detailhandelen og det merkantile område stormer frem og sætter ny rekord for antallet af nye praktikpladser. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Dansk Erhverv er yderst tilfreds med den positive udvikling.

I alt blev der indgået 47.603 uddannelsesaftaler i perioden 1. januar til 31. december 2010. Og antallet af praktikpladser på det merkantile område er i samme periode gået frem med hele 27 procent. Dermed er der indgået i alt 9.694 praktikpladsaftaler. På detailområdet alene løber antallet af praktikpladser op på imponerende 4.970 aftaler, hvilket også er en stigning på 27 procent.

"Vi er meget begejstrede. Vi skal 8 til 10 år tilbage i tiden for at se ligeså flotte praktikpladstal for detailhandlen og det merkantile område," fortæller Gorm Johansen, chefkonsulent i Dansk Erhverv. Han fortsætter:

"Det vi oplever i øjeblikket er en betydelig ketchup-effekt, hvor virksomhederne i stigende grad viser tro på fremtiden, rekrutterer elever og dermed imødekommer en reel praktikpladsefterspørgsel."

Virksomhederne tror på fremtiden
Den 15. november 2010 indførte regeringen en forhøjet praktikpladspræmie i forbindelse med forhandlingerne om finansloven på 70.000 kroner.

"Der er ingen tvivl om, at praktikpladspræmien kan have haft en effekt, men generelt mener vi, at udviklingen kan tilskrives en spirende optimisme hos virksomhederne og en ny tro på fremtiden. Det er meget positivt, at det kommer til udtryk ved, at man nu i meget høj grad ansætter elever igen," fortæller Gorm Johansen.

"Samtidig bekræfter tallene, at detailhandelen er det største private område inden for erhvervsuddannelserne, og at detailbranchen trækker en stor del af læsset med at vende udviklingen," slutter han.

For yderligere information kontakt chefkonsulent Gorm Johansen på mobil 4131 6004.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire