Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/02-11   -   Pressemeddelelse

To skridt frem og et tilbage for forbrugertilliden

Forbrugertillidsindikatoren er i februar -0,5. De seneste 6 måneder har niveauet svinget mellem -0,7 og 3,6 med et gennemsnit på 1,4. Indikatoren belyser befolkningens syn på den aktuelle og den fremtidige økonomiske situation.

"Den stigning i forbrugertillidsindikatoren, som vi så i sidste måned, er desværre ikke fortsat i februar, hvor vi ser et fald i forbrugertilliden. Det er samme tendens som i 2010, hvor forbrugertilliden tog to skridt frem og et tilbage. Vi har i over et år nu oplevet en relativt konstant forbrugertillid og afventer en reel stigning, som vil føre til øget privatforbrug," siger Mira Lie Nielsen, Økonom i Dansk Erhverv, hun fortsætter:

"Det er vigtigt at huske på, at de små månedlige udsving, vi har set det seneste års tid, stort set alle ligger inde for den statistiske usikkerhed. Det er i tråd med udviklingen i detailomsætningen, som stort set har stået stille i 2010, og et samlet privatforbrug, som kun kryber langsomt op af."

Dansk Erhvervs netop offentliggjorte prognose forudser vækst i privatforbruget på 1,1 pct. i 2011, hvilket er noget lavere end i 2010.

"Selvom finanspolitiske stramninger kan have negativ indvirkning på privatforbruget i år, så forventes ledighedsudviklingen at have en positiv effekt. Vi ser en begyndende stagnering i ledigheden, som i løbet af 2011 vil føre til at ledigheden topper. Det skaber både større reelt rådighedsbeløb hos forbrugerne, men også en større tryghed på arbejdsmarkedet, som kan medvirke til højere forbrugertillid og større forbrug. "

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire