Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/03-11   -   Pressemeddelelse

Høj inflation vækker bekymring

Dagens nye tal fra Danmarks Statistik viser, at inflationen igen i februar landede på 2,7 procent. Udsigten til beskedne BNP-vækstrater i kombination med den fortsat høje inflation skaber grund til bekymring mener Dansk Erhverv.
"Inflationen herhjemme har i noget tid ligget på et ganske højt niveau i betragtning af, hvor i konjunkturforløbet dansk økonomi befinder sig. I 4. kvartal 2010 har der endda været tale om en såkaldt stagflation - dvs. faldende BNP i takt med stigende priser," siger økonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv.

Den høje inflation kan få negative konsekvenser for den danske vækst i 2011, hvis ikke inflationen snart kommer ned på et acceptabelt niveau. Den høje inflation betyder bl.a., at forbrugernes penge bliver mindre værd, og det mindsker købekraften. Det kan risikere at ramme privatforbruget yderligere i et år, hvor Dansk Erhverv i forvejen forventer en meget beskeden fremgang på ca. 1,1 pct.

"Et yderligere fald i privatforbruget kan vise sig meget dyrt for dansk økonomi i 2011, hvor den hidtidige ekspansive økonomiske politik begynder at blive rullet tilbage," siger Bo Sandberg

Dansk Erhvervs økonom peger derudover på den kommende nye danske særskat, fedtafgiften - der både er en administrativ gyser, en bremse på vækst og produktivitet, men også en yderligere inflationsmotor. Dansk Erhverv har beregnet, at fedtafgiften alene vil hæve inflationen med 0,2-0,3 pct-point, når den efter planen indføres 1. juli i år.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire