Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/09-11   -   Pressemeddelelse

Overskuddet på betalingsbalancen fortsat højt - men mørke skyer kan true eksporten

Overskuddet på betalingsbalancen var i juli 10 mia. kr., hvilket er på niveau med samme måned i 2010. Det flotte overskud i samhandlen med udlandet holder dermed fortsat som hånden under dansk økonomi, hvor den indenlandske efterspørgsel halter.

"Vores eksportsektor har i længere tid været en vigtig livline for dansk økonomi. Overskuddet på betalingsbalancen kan primært forklares med en fortsat svag import, som skyldes det stærkt haltende privatforbrug herhjemme," siger økonom Mira Lie Nielsen, Dansk Erhverv.

Eksporten steg 5,0 procent i juli, men Dansk Erhvervs peger dog på, at der siden august-måned er indtruffet nogle begivenheder, som kan vise sig at hæmme udenrigshandlen de kommende måneder.
"De vestlige økonomier har været i voldsomt uvejr den seneste måneds tid, og usikkerhed præger verdens finansmarkeder, hvor aktiekurserne er raslet ned samtidig med, at flere lande kæmper med åbenlyse gældsproblemer. Det er dog endnu for tidligt helt håndfast at kunne vurdere, hvor hårdt den finansielle uro, som tog fart i sensommeren vil præge realøkonomien og dansk dermed eksport."

"De næste par måneder vil det dog vise sig, om den danske eksportsektor kan holde momentum," lyder det fra Mira Lie Nielsen, og fortsætter:

"Det er et positivt tegn, at Danmarks vigtigste samhandelspartner Tyskland i går overraskede positivt med en flot fremgang i industriproduktionen i juli- det giver håb for, at den globale uro ikke har ramt verdenshandlen så hårdt, som frygtet."

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire