Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/11-11   -   Pressemeddelelse

Forbrugerkredit i svag fremgang

Forbrugerkreditten steg med 0,5 pct. i 3. kvartal i forhold til 2. kvartal 2011. Den spinkle stigning er imidlertid ikke nok til turde tro på, at privatforbruget i 3. kvartal vil tage et spring op. Niveauet er fortsat lavt.

"Trods spæde tegn på fremgang i forbrugerkreditten er niveauet fortsat lavt, og et tegn på forbrugernes forsigtighed, og den seneste stigning er ikke tegn på, at forbrugerne har lagt sparekniven i skuffen i 3. kvartal," vurderer Mira Lie Nielsen, Økonom hos Dansk Erhverv, og fortsætter:

"Der er stor usikkerhed hos danskerne som følge af den økonomiske turbulens, som fortsat præger mediebilledet, hvor den ene dårlige økonomiske nyhed afløser den anden - det er klart, at det præger danskerne, og med et fortsat usikkert job- og boligmarked polstrer man sig i stedet ved at spare mere op på bekostning af forbrug. Danskenes snusfornuft hvad angår privatøkonomien er forståelig, men det er ikke den bedste medicin for samfundsøkonomien."

Forbrugerkreditten har dog bevæget sig forsigtigt fremad det seneste års tid, hvilket er positivt for privatforbruget og samfundsøkonomien. Men vi befinder os fortsat på et niveau, der er betydeligt lavere end før krisen ramte.

"Fra Dansk Erhvervs seneste medlemsundersøgelse foretaget i oktober ved vi, at langt størstedelen af detailhandlen har oplevet fald i omsætningen i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal," forklarer Mira Lie Nielsen

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire