Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/11-11   -   Pressemeddelelse

Folkelig opbakning til kontantfri butikker om natten

En ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at danskerne accepterer ikke at kunne betale med kontanter i butikkerne mellem kl. 22 og 6, hvis det øger butikssikkerheden.

Butikkerne rammes hvert år af over 1.000 røverier - hvert femte af dem finder sted om natten. Derfor foreslår Dansk Erhverv, at særligt udsatte butikker får lov til at være kontantfri mellem kl. 22 og 6. Det vil kunne nedbringe antallet af røverier, vurderer erhvervsorganisationen:

"Detailhandlen har gennem de seneste år foretaget massive investeringer i sikkerhed i butikkerne. Det resulterer blandt andet i, at røverne i mange tilfælde går tomhændede fra butikkerne. Men det afholder desværre ikke alle fra at forsøge at begå røveri. Det mener vi, vi effektivt kan sætte ind overfor ved at indføre kontantfri butikker om natten," siger sekretariatschef i Dansk Erhverv, Torben E. Hoffmann Rosenstock.

"Detailhandlens arbejde med sikkerhed handler jo i bund og grund om at sikre medarbejderne, og alle tiltag, som positivt kan være med til at trække i den retning, bør vi støtte op om," siger han.

Danskerne støtter forslaget
Forslaget har været drøftet flere gange på Christiansborg, og en helt ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at det har folkelig opbakning. 85 pct. af danskerne på 18 år og derover er således villige til at betale med kort mellem kl. 22 og 06 for at øge sikkerheden i butikkerne.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire