Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/05-12   -   Pressemeddelelse

Kina og USA sikrer fortsat stort handelsbalanceoverskud

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for betalingsbalance og udenrigshandel i marts. Trods fald i den sæsonkorrigerede eksport i marts, er der fortsat tale om et betydeligt handelsbalanceoverskud på 6 mia. kr. i marts. Samlet for 1. kvartal, er den reale eksport steget 2,4 pct. Det er glædeligt, at især Kina og USA køber dansk i stor stil.

Dansk eksport er fortsat kernesund, men gik ned i tempo i marts med et overraskende fald på 3,8 pct. Dansk Erhverv glæder sig især over, at det er vækstmarkedet Kina og USA, hvis økonomi er på vej frem igen, der aftager danske varer og serviceydelser:

"De nye tal viser, at dansk eksport til Kina i løbet af det seneste år er steget med massive 30 pct. og at det især er minkpelsene, der agerer fyrtårn i den sammenhæng. Glædeligt er det også, at eksporten til USA er steget med godt 24 pct. det seneste år, her har vores medicinalindustri blandt andet rigtig godt fodfæste. Danmark er heldigvis begyndt at være til stede på verdensøkonomiens vækstmarkeder - og det er vigtigere end at eksporten samlet set tog et dyk i marts," siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Fortsat mere end 100 mia. kr. i overskud på betalingsbalancen
Marts-dykket i eksporten giver sig også udslag i en mere moderat udvikling på betalingsbalancens løbende poster, der dog set over den seneste årsperiode alligevel lander på et overskud på godt 105 mia. kr. på de løbende poster.

"Der er meget selvpineri i den økonomiske debat, men med øjeblikkets rekordstore overskud på betalingsbalance og udenrigshandel, ser det måske ikke helt så slemt ud med Danmarks konkurrenceevne," siger Bo Sandberg.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire