Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/07-12   -   Pressemeddelelse

Virksomheder i servicesektoren er fortsat pessimister

Dagens tal fra Danmarks Statistik, viser at den sammensatte konjunkturindikator for servicesektoren for juli 2012 steg en smule fra -9 i juni til -6 i juli. Den sammensatte konjunkturindikator er en sammenvejning af servicevirksomhedernes faktiske omsætning, deres forretningssituation og deres forventede omsætning.

"Servicesektorens konjunkturbarometer har befundet sig under frysepunktet siden sensommeren 2011 og ligger fortsat meget lavt efter denne måneds måling," siger Mira Lie Nielsen, økonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

"Et vedvarende frossent konjunkturbarometer er ikke til at tage fejl af. Serviceerhvervene har nok at gøre med at holde skindet på næsen i en vedvarende usikker konjunktursituation," vurderer Mira Lie Nielsen.

"Dansk erhvervsliv kæmper generelt med en svag efterspørgsel især på hjemmemarkedet - en situation, der har stået på så længe, at denne tilstand også påvirker forventningerne til fremtiden."

Samlet set viser dagens fire konjunkturbarometret blandede udviklinger: service, industri og detailhandlen stiger en smule, mens forventningerne i byggeriet falder til laveste niveau i mere end 1,5 år.

"Hvis man ser samlet på dagens fire konjunkturbarometre, så tegner der sig fortsat et overvejende negativt billede af erhvervsklimaet i Danmark pt. og et symptom på, at dansk økonomi fortsat befinder sig i en noget trist lavvækstperiode," slutter Mira Lie Nielsen.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire