Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/07-13   -   Pressemeddelelse

Dansk inflation holder rekordlavt niveau

Ifølge Danmarks Statistik steg forbrugerpriserne i juni med 0,9 procent i forhold til juni måned i 2012. Dansk Erhverv vurderer, at de reduktioner af afgiften på øl og sodavand, der trådte i kraft 1. juli, vil bidrage til et - om end beskedent - nyt dyk i inflationen i andet halvår af 2013.

"Det er meget positivt, at den danske inflation fortsætter på et stabilt lavt niveau i underkanten af én procent årligt. Det markante dyk i inflationen siden årsskiftet betyder, at danskerne for første gang i fire år oplever en stigende realløn, hvilket betyder at forbrugsvarer bliver relativt billigere over tid. Det er også positivt for det private forbrug, da en indkøbstur, hvor hver enkelt vare er billigere, højst sandsynligt medfører flere varer i kurven," siger økonom Andreas Kildegaard Pedersen fra Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv forventer inflation på 0,8 procent i 2013
I Dansk Erhvervs nye økonomiske prognose forventes en samlet inflation for 2013 på 0,8 procent. Reduktionen af øl- og sodavandsafgiften, som trådte i kraft 1. juli, ventes at have en yderligere nedadgående effekt på inflationen i 2. halvår 2013.

"Effekten på inflationen af afgiftslettelserne pr. juli ventes at være i underkanten af 0,1 procent. Udover den isolerede priseffekt på forbruget skal man også huske, at reduktionerne vil medføre, at færre varer vil blive købt syd for grænsen, eftersom de danske priser bliver mere konkurrencedygtige overfor de tyske. Det vil have en yderligere gavnlig effekt på privatforbruget på det korte og mellemlange sigt," siger Andreas Kildegaard Pedersen.

Ægypten på kort sigt den største trussel mod lav inflation
"Uroen i Ægypten er lige nu den primære trussel mod en lav samlet inflation i 2013. Hvis den spreder sig til resten af regionen, vil olieprisen stige, og det har traditionelt en kraftig indflydelse på inflationsraten," vurderer Andreas Kildegaard Pedersen.

Relevant information

http://www.danskerhverv.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire