Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/11-13   -   Pressemeddelelse

Positiv vækst i det seneste kvartal

Med en sæsonkorrigeret vækst på 0,4 pct. i 3. kvartal fortsætter dansk økonomi på et svagt positivt vækstspor. At den økonomiske vækst endnu ikke rigtig har ordentlig fat i dansk økonomi understreges af, at væksten de seneste 3 kvartaler er på 0,1 pct. i forhold til de samme kvartaler sidste år. Dagens tal viser, at der er et stykke vej tilbage, før økonomien kommer rigtig op i fart, men det går klart i den rigtige retning, vurderer Dansk Erhverv.

"Det værd at glæde sig over, at dansk økonomi nu i de seneste tre kvartaler har undgået negativ vækst. At det så ikke er en imponerende vækst, som vi oplever, understreger blot, at det er svært at komme ud af en krise, hvis man ikke alle motorer kører gnidningsfrit", siger Michael H.J. Stæhr, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Og fortsætter
"Dansk eksport har længe været den eneste rigtige virksomme drivkraft i dansk økonomi, og når den så går ned i kadence, så er der behov for, at økonomien kan trække på andre kræfter. Den private efterspørgsel har længe haltet, og specielt et boost i det private forbrug vil kunne give dansk økonomi det nødvendige stød fremad. Dagens tal for tredje kvartal viser desværre, at forbruget stadig hoster og sprutter," siger Michael H.J. Stæhr.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire