Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/02-14   -   Pressemeddelelse

Produktivitetsrapport understreger behov for øget konkurrence

Produktivitetskommissionen peger i en ny rapport på, at der er store muligheder for at øge produktiviteten gennem øget konkurrence om opgaver som ældrepleje og sundhedsbehandling. Hver kommune og region bør sætte mål for øget konkurrence, og regeringen bør bakke op, for der vil være tale om betydeligt politisk svigt, hvis ikke kommissionens anbefalinger omsættes til handling, mener Dansk Erhverv.

Konkurrence skaber øget produktivitet - også når det gælder sundhedsbehandling og ældrepleje. Det er det gennemgående budskab i Produktivitetskommissionens netop offentliggjorte rapport om offentlig-privat samarbejde.

"Øget konkurrence vil givere borgerne bedre og billigere ydelser. Der er potentielt mange milliarder kroner at spare. De offentlige budgetter vil blive strammet mere fremover, og samtidig kræver borgerne bedre ydelser. Øget konkurrence er en vej til at sikre, at det faktisk kan lade sig gøre. Produktivitetskommissionen sender i dag et meget markant budskab om, at øget konkurrence er vejen frem," siger Jakob Scharff, chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv.

Regeringen må handle
"Produktivitetskommissionen har vist potentiale og beskrevet vejen til at indfri det. Nu kræver det politisk handling, og når man tager de aktuelle økonomiske udfordringer i betragtning, burde man fra politisk side tage mod rådene med kyshånd. Der vil være tale om et betydeligt svigt, hvis man ikke fra politisk hold formår at omsætte rådene til handling," siger han.

Konkurrenceudsættelsen har de seneste år stået i stampe. Det gælder ikke mindst på velfærds- og sundhedsområdet, hvor de fleste opgaver stadig bliver løftet af det offentlige. Ifølge Produktivitetskommissionen er der i alt udbudsegnede opgaver for 288 milliarder kroner, der endnu ikke er udsat for konkurrence.

"Kommissionen anbefaler, at kommuner og regioner sætter mål. Det bakker vi op om. Men vi mener, regeringen må vise politisk lederskab og sætte et klart mål om at øge konkurrenceudsættelsen i hele den offentlige sektor med mindst en procent om året. Det vil alene i kommunerne betyde, at opgaver for knap ni milliarder kroner over fire år bliver konkurrenceudsat," siger Jakob Scharff.

"Der er brug for, at regeringen viser handling og lægger en plan for at indfri de store potentialer, der er ved øget konkurrence om offentlige opgaver. Vi er i Dansk Erhverv overbevist om, at gevinsterne ved øget samarbejde kan være med til at finansiere fremtidens velfærd," siger Jakob Scharff, Dansk Erhverv.

Erhvervsorganisationen har for nyligt dokumenteret, at erfaringerne med konkurrenceudsættelse peger på en økonomisk gevinst på 15 procent baseret på oplysninger fra Udbudsportalen.dk. Og at der samtidig som hovedregel opnås bedre kvalitet.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire