Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/04-14   -   Pressemeddelelse

Verdens bedste gastronomi vil lokke turister til Danmark

Efter et års pause generobrer Noma titlen som verdens bedste restaurant. Også danske Geranium er kravlet op ad den gastronomiske rangstige. I Dansk Erhverv glæder man sig over de flotte placeringer, der vil styrke Danmarks evne til at tiltrække flere turister.

Noma kan igen kalde sig verdens bedste restaurant efter, at Restaurant Magazine har kåret verdens 50 bedste restauranter. Danske Geranium gik samtidig fra nummer 45 til 42 på listen. Kåringen viser, at dansk gastronomi for alvor er kommet på verdenskortet - til gavn for landets turisme og vækst.

"Dansk gastronomis styrke er endnu engang blevet internationalt anerkendt. Denne succes kan styrke vores evne til at tiltrække turister og skabe vækst i Danmark. Derfor er det enormt positivt, at vi igen i år kan bryste os af at have verdens bedste restaurant," siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Susanne Nordenbæk.

Flere politiske initiativer skal styrke danske madoplevelser

Det er positivt, at dansk gastronomi fremhæves som vækstskaber i regeringens vækstplan for turismen, men der er behov for flere politiske initiativer på området, hvis Danmark skal være med i konkurrencen om at være blandt verdens bedste og tiltrække turister, mener Dansk Erhverv.

"I vækstplanen for dansk turisme har regeringen peget på, at Danmark skal være internationalt anerkendt for gode madoplevelser. Ikke bare i København, men i hele landet. Det kræver, at flere af initiativerne fra vækstplanen konkretiseres og igangsættes, herunder forslagene om en fællesnordisk branding- og markedsføringsindsats og et tættere samspil mellem fødevareerhverv og turisme," siger Susanne Nordenbæk.

"Gastronomi og turisme er begge områder i vækst, og vi opfordrer til, at den danske regering smeder mens jernet er varmt, så vi kan udnytte de senere års succes og begynde at konkurrere med eksempelvis de sydeuropæiske destinationer, der for længst med succes har brandet sig på deres madkultur," siger hun.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire