Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/01-15   -   Pressemeddelelse

Skatteministeriet konkluderer: Afgiftslettelserne virker

Skatteministeriets grænsehandelsrapport dokumenterer, at afgiftslettelser virker, idet afskaffelsen af sodavandsafgiften har medført et fald i grænsehandlen og den illegale handel på 10 pct. Omvendt har stigninger i chokoladeafgiften ført til øget grænsehandel og illegal handel med slik og chokolade.

Skatteministeriets netop fremlagte grænsehandelsrapport viser sort på hvidt, at afskaffelsen af sodavandsafgiften har ført til et fald i grænsehandlen og den illegale handel på 10 procent. Rapporten viser desuden, at grænsehandel fortsat antager et betragteligt omfang.

"Vi er rigtig glade for at se, at Skatteministeriet nu konkluderer, at afskaffelsen af sodavandsafgiften har medført et fald i grænsehandlen. For første gang i mange år hører vi også fra vores medlemmer, at der er blevet købt flere sodavand i Danmark. Det indikerer, at hensigten er opnået, nemlig at salget er vendt hjem til Danmark," siger markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv.

Ifølge Skatteministeriets rapport har en række forhøjelser af chokoladeafgiften de senere år til gengæld ført til øget grænsehandel og illegal handel.

"Skatteministeriets rapport konkluderer, hvad Dansk Erhverv har sagt gennem flere år, at flere store stigninger i chokoladeafgiften har øget både grænsehandlen og den illegale handel. Effekterne af afskaffelsen af sodavandsafgiften viser, at det virker at gribe fat om nældens rod og sænke det høje danske afgiftsniveau for at komme grænsehandlen og den illegale handel til livs," siger Henrik Hyltoft.

Det koster den danske statskasse anseelige summer i mistet moms- og afgiftsprovenu, mens de danske virksomheder mister omsætning og arbejdspladser, når danskerne valfarter over grænsen for at købe varer i grænsebutikkerne til lavere moms og afgifter, eller når varer importeres og sælges illegalt herhjemme.

"Afskaffelsen af sodavandsafgiften er et væsentligt element i det lange seje træk for at få det danske afgiftsniveau ned på niveau med vore nabolande. Men på andre områder har Danmark fortsat et højt afgiftsniveau sammenlignet med vore nabolande. Den danske ølafgift er fire gange højere end den tyske, mens spiritusafgiften er 62 procent højere. Herudover har Tyskland hverken afgift på chokolade, slik, nødder, mandler eller vin, som vi har herhjemme.

Mange føler derfor stadig, at der er en fidus ved at køre til grænsen for at handle. Derfor er det samlede niveau for grænsehandlen fortsat uændret, men rapporten viser tydeligt, at afgiftslettelser er vejen til mindre grænsehandel," siger markedsdirektør Henrik Hyltoft.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire