Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/09-15   -   Pressemeddelelse

Her er nøglehullet, din idé skal igennem

250 millioner. Så stort et beløb ligger og venter på danskernes gode idéer i Innovationsfonden. Men for at få fingre i dem, skal ansøgerne overbevise et panel af folk, der selv har prøvet rejsen fra idé til forretning. Et vigtigt skridt på vejen mod et ægte efterspørgselsdrevet system, siger Dansk Erhverv.

Det er ikke hvem som helst, der kan få fingrene i de 250 millioner, som Innovationsfondens nye skud på stammen, Innobooster, ligger inde med. Fonden har nedsat et ekspertpanel med erhvervsfolk, der skal vurdere de ansøgninger, som Innobooster-programmet modtager.

"Vi har ikke tidligere set et så helhjertet forsøg på at involvere virksomhederne og også de små iværksættere, som vi ser nu med Innovationsfondens InnoBooster-program. Det er et vigtigt skridt på vejen mod et efterspørgselsdrevet system", siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Louise Riisgaard.

Panelet tæller 56 erhvervsfolk, som har prøvet forretningsudviklingen på egen krop og har ledelseserfaring. Én gang om måneden sætter fem af eksperterne sig til rette - og hver gang et nyt sted i Danmark, så idéer landet over kan blive testet.

"Konkurrenceelementet er helt rigtigt. Kun ved at slippe markedskræfterne løs - også når staten yder starthjælp - får vi givet de overlevelsesdygtige virksomheder et skub i den rigtige retning," siger Louise Riisgaard og fortsætter:

"Mange små og mellemstore virksomheder har en meget spinkel egenkapital. Det er et stort problem, fordi det forringer virksomhedernes konkurrenceevne og kan betyde, at sunde investeringer i for eksempel ny teknologi, forskning og udvikling ikke kan gennemføres, "siger Louise Riisgaard.

"Når man har en erhvervsstruktur som den danske, hvor langt hovedparten af firmaerne er små og mellemstore virksomheder, så er det vigtigt for den økonomiske aktivitet, at disse virksomheder kan få adgang til den nødvendige finansiering."
Mere end 95 pct. af Danmarks knap 300.000 virksomheder er små eller mellemstore virksomheder (SMV'er) med mindre end 250 ansatte, og sammen beskæftiger de mere end 700.000 fuldtidsansatte.

Se hele ekspertpanelet og læs mere om Innobooster her: http://innovationsfonden.dk/da/investeringstype/innobooster

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire