10/03-08   -   Pressemeddelelse

DBUs officielle futsal mestre vandt også firmaidrættens Denmark Open i Futsal

Efter 24 indledende stævner i hele Danmark, dystede 28 hold lørdag d. 8. marts i Dansk Firmaidrætsforbunds finalestævne i Danmarks største indendørs fodboldturnering i futsal - den nye populære form for indendørs fodbold, som har fostret de største brasilianske stjerner.

Vinder blev holdet Bingo Girls fra Albertslund, der ligeledes i dette forår vandt DBU´s officielle futsalturnering. Hele 9 kampe måtte holdet fra Albertslund igennem, inden sejren var i hus efter en tæt afsluttende kamp mod Avedøre IF, der måtte tage til takke med finalestævnets 2. plads. At kampen om trofæet var meget tæt understreges af, at det afgørende mål blev sat ind af Albertslunddrengene med kun 1 minut og 10 sekunder igen.

Finalestævnet blev afviklet i Nørrebrohallen i samarbejde med Københavns Firma Sport, Københavns Firma Idræts Union samt Firma-Klubbernes Boldspil Union. Stævnet havde deltagelse af 28 hold fra hele landet, fordelt på 18 Østdanske" og 10 "Vestdanske hold. I Nørrebrohallen blev der spillet på to baner, der grænser op til hinanden, og den intime hal, hvor tilskuerne står hævet over banen, gav en intens stemning.

Futsal er en variation af indendørs fodbold, som taler til det bedste i enhver spiller. Er man ikke det største tekniske vidunder med en fodbold, gør den specielle døde bold, at bolden ikke smutter fra én. Hvis man på den anden side har en teknik i stil med Ronaldinho - ja så er der stort set ikke det, man ikke kan lave med bolden.

Futsal spilles i almindelige haller uden bander. Tempoet er højt og det er svært at spille taktisk eller defensivt. Det er der slet ikke tid til!

Målmanden må tage med hænder. Der er ingen over midten. Indkast sparkes og målspark kastes. Alle dødbolde skal afvikles indenfor fem sekunder. Det vil sige, at der hele tiden er gang i den.

Billedtekst: Holdet Bingo Girls fra Albertslund vandt firmaidrættens Denmark Open i futsal - Danmarks største indendørs fodbold turnering - i Nørrebrohallen d. 8. marts.