30/05-16   -   Pressemeddelelse

Bsv er Danmarksmestre 2015/2016

Gråkjær arena i Holstebro var fyldt til bristepunktet, da hjemmeholdet Team Tvis Holstebro skulle forsøge at hente syv mål mod Bsv i et spændende opgør om Danmarksmesterskabet.

Det første finaleopgør i onsdags endte med sejr til hjemmeholdet, Bjerringbro-Silkeborg, på hele 27-20. Team Tvis Holstebro havde derfor travlt i lørdagens afgørende finalekamp, som endte 26-25 og dermed samlet sejr til BSV, 52-46.

Kampen startede med et BSV-mandskab, der lavede et par tekniske fejl og lod Team Tvis Holstebro få et forspring på to-tre mål, som de ikke gav slip på igen. Hjemmeholdets målmand, Jonas Hansen, havde mange redninger, der sendte Tvis-angrebet af sted i hurtige, målrettede aktioner, som gav pote. Samtidig var BSV tilsyneladende slået lidt ud af guldkurs, og de fortsatte med at lave uprovokerede fejl og brænde skudchancer.

Mod slutningen af første halvleg begyndte det at gå stærkt, og da højrefløj Patrick Wiesmach efter 26 minutter scorede til hjemmebaneføring 14-8, var BSV's forspring skrumpet til blot et mål. BSV kom igen med to scoringer inden pausefløjtet, hvor stillingen var 14-10.

Fantastisk kulisse
Hjemmeholdets høje tempo fortsatte i anden halvleg, men gæsterne slap ikke grebet. En periode med to udvisninger til BSV blev udnyttet af Patrik Westerholm drenge, som øgede føringen til seks mål, 19-13, og DM-finalerne stod dermed næsten helt åbent.

De mange tilskuere - både lokale og tilrejsende - skabte en enestående kulisse om det, der endte med at blive en vanvittigt spændende afgørelse. BSV holdt fortsat fast i et lille samlet forspring, men TTH kæmpede indædt for at udbygge føringen.

BSV spillede sig op mod kampens afslutning, og de kom tættere og tættere på hjemmeholdets føring. Opgøret bølgede frem og tilbage, men Team Tvis Holstebro kom aldrig op på syv måls-føringen - og efter BSV scorede deres 21. mål var en otte måls-sejr påkrævet. Dette lykkedes ikke, og BSV kunne lade sig hylde som Danmarksmestre for første gang i historien, ligesom Team Tvis Holstebro med sølvmedaljerne også opnåede deres bedste resultat.

Stort tillykke med guldet til Bjerringbro-Silkeborg og til Team Tvis Holstebro med sølvet!