06/06-16   -   Pressemeddelelse

Danmark slutter sæsonen af med en sejr

Selvom sæsonens sidste kamp, EM-kvalifikationskampen mod Portugal på hjemmebane, var uden resultatmæssig betydning, vandt håndboldpigerne 33-17 i Ceres Arena.

Kvalifikationen til EM i Sverige i december kom allerede i hus torsdag aften, da gruppens nummer 1, Rusland, tog point mod Portugal og dermed afgjorde puljen. Trods det var mange fans mødt op i Ceres Arena i Aarhus for at fejre kvalifikationen med de danske håndboldkvinder, som kvitterede med en sejr over Portugal på 33-17 (11-7).

Kampen bar fra starten af præg af, at opgøret ikke gjaldt liv og død. En del fejl i spillet betød, at der skulle efter otte minutter blot stod 1-1 på scoringstavlen. Cecilie Greve i Danmarks mål tog rigtigt godt fra, og den stil fortsatte hun i øvrigt i hele første halvleg, hvor hun begejstrede publikum i Ceres Arena med både dobbeltredninger og redninger på straffe.

Maria Fisker var målmaskinen for Danmark, og hun satte de portugisiske spillere gang på gang og scorede stort set efter behag. Hun stod for halvdelen af målene i den danske pauseføring, 11-7.

Dansk slutspurt gav storsejr
Portugal åbnede anden halvleg i det samme offensive forsvar, som de også i første halvleg havde drillet det danske angreb med. Anna Sophie Okkels lod sig dog ikke kue, og hun viste stor styrke i angrebsspillet, hvor hun bragede målene ind, samtidig med at vise stor fart og overblik.

Mathilde Juncker var kommet ind i målet efter pausen, og hun holdt et fint niveau over for nogle stadig mere og mere trætte portugisere. Det sidste kvarter løb de danske piger fuldstændig fra Portugal og de brede smil kom frem. Stor cadeau til holdet for flot fight og god moral i den på papiret ikke betydende kamp.

Dermed blev det til en dansk sejr i sæsonafslutningen, og kvindelandsholdet kan nu gå på sommerferie med EM-kvalifikationen eftertrykkeligt i hus. De går nu et efterår i møde, der byder på Golden League på hjemmebane i oktober, som skyder EM-forberedelserne i gang.