13/06-16   -   Pressemeddelelse

Storsejr sikrer godt udgangspunkt

Efter en rodet omgang præget af et hav af udvisninger satte Danmark - anført af en brandvarm Kasper Søndergaard - en solid slutspurt ind, og sikrede sig en ottemålssejr på 35-27 over Østrig i første VM-kvalifikationskamp.

Søndag aftens VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Østrig lignede i starten af opgøret en ulige kamp. Godt nok bragte gæsterne sig foran 1-0, men det var også den eneste føring, østrigerne havde. Allerede halvvejs i første halvleg var den danske føring på fem mål, 8-3. De hvidklædte modstandere formåede dog at hale to mål ind i anden halvdel af første omgang, hvorfor de to hold gik til pause ved stillingen 15-12.

Starten på anden halvleg fremstod en anelse rodet på grund af en serie udvisninger i begge ender af banen. I det hele taget blev de to fingre rakt flittigt i vejret af de to opmænd. Efter godt 40 minutter var der uddelt 22 strafminutter fordelt på seks udvisninger til Østrig og fem til Danmark.

De danske drenge formåede at bringe sig foran med fem mål efter godt ti minutters spil i anden halvleg, men fem minutter senere var Østrig på bolden og kun bagud med tre. Gæsterne fik ikke at reduceret i den sekvens, men med ti minutter igen lykkedes det, og pludselig var Danmark kun oppe med to: 26-24. Det var som om, alvoren her gik op for Gudmundur Gudmundssons drenge. I løbet af kun et par minutter kom Danmark foran med fem og udbyggede herefter yderligere frem mod slutfløjt. Specielt Kasper Søndergaard var storskydende i slutningen af kampen, der endte 35-27.