Få dit eget presserum

15/06-16   -   Pressemeddelelse

Danmark klar til VM efter samlet 11-målssejr

Danmark gjorde onsdag aften arbejdet færdigt i Wien og sikrede sig VM-billetten med en samlet sejr på 58-47 efter 8-målssejren på hjemmebane i søndags.

Starten på returkampen i VM-kvalifikationen var utrolig målrig med syv mål i de første fem minutter, og ikke mindst takket være en formidabelt spillende Niklas Landin var det danskerne, der var foran. Keeperen pillede fuldstændig modet fra østrigerne de første små 20 minutter med en redningsprocent langt over 70. Nikola Marinovic i det modsatte mål var dog bestemt heller ikke ueffen. Da danskerne var kommet foran 9-4, satte han en prop i det østrigske mål, hvilket betød, at Danmark ikke kom på tavlen i knap seks minutter.

I slutfasen af første omgang begyndte billedet fra kampen i søndags at gentage sig med østrigerne snigende sig tættere og tættere på. I modsætning til seneste kamp kunne Danmark dog gå til pause med visheden om en samlet føring på 11 mål, da tavlen viste 12-9 efter 30 minutter.

Sejren aldrig i fare
Danmark startede 2. halvleg med en stak afbrændere, mens modstanderne scorede på deres muligheder og derfor udlignede til 13-13 efter blot fem minutter. Danskerne fik dog skudt hul på Marinovic af et par omgange og kom igen foran med tre mål efter 40 minutter. Herefter blev opgøret lidt af en slåskamp, hvor først Lasse Andersson fik direkte rødt, og Viktor Szilagyi herefter reddede sig en blodtud efter at være løbet frontalt ind i Mads Mensah og Alexander Lynggaard. Kort efter fik en østriger 2x2 minutter, og det udnyttede Danmark til at bringe sig foran med fem mål.

Dermed var den samlede føring på 13 mål med 13 minutter igen, og det lod til at få gemytterne til at falde til ro. Resten af opgøret blev forholdsvist roligt, og danskerne tabte måske lidt fokus. I hvert fald kom Østrig til fadet og var et øjeblik oppe at snuse til endnu en udligning. Tættere på end to mål kom de dog aldrig, og dermed kunne Danmark notere den anden sejr af to mulige og en VM-billet med hjem i bagagen. Kampen endte 23-20 til Danmark og dermed en samlet sejr på 58-47.