16/08-16   -   Pressemeddelelse

Danmark vinder tæt fight mod Spanien

Det danske U18-drenge kæmpede sig i dag til sejr på 25-24 (11-13) over Spanien.

Der var lagt op til en spændende første mellemrundekamp for de danske drenge ved U18 EM. Modstanderen hed tirsdag aften Spanien, som også var gået videre fra deres gruppe som 2'er. Spanien kvalificerede sig efter to sejre over Norge og Schweiz - kun ødelagt at et knebent nederlag til Frankrig.
Danmarks vej til mellemrunden kom efter sejre over Slovakiet og Rusland, men også med et nederlag i bagagen til Slovenien.

Kampens begyndelse bag præg af flot spil, hvor begge mandskaber viste gode takter. Begge forsvar var meget aggressive og der blevet kæmpet om hver en bold. De to hold fulgtes ad og hverken Spanien eller Danmark formåede at lave et forspring på måltavlen.

I slutningen af 1. halvleg var Spanien en anelse skarpere. Det spanske mandskab udnyttede flere af danskernes brændte chancer. Efter 22 minutters spil kom den første spanske tremåls føring, 9-6.

Danmark spillede sig en smule op inden pausefløjt, hvorefter de kunne gå i omklædningsrummet bagud med to, 11-13.

Flot dansk fight
De danske drenge kom ud med fornyet energi efter pausen. Hurtige scoringer bragte Danmark tilbage på sporet. Spaniens forspring var skrumpet til en enkelt, 14-13.

Danmark fortsatte det flotte spil, som fint matchede Spaniens tempofyldte angreb. Det danske mandskab spillede sig frem til mange fine chancer, men brændte flere af dem på den spanske keeper, som bl.a. havde fine redninger på danske straffekastforsøg. Danmark kæmpede videre, hvilket også belønnede sig. Stillingen var helt lige med 20 minutter tilbage, 16.-16.

Spændingen blev ikke mindre i de efterfølgende minutter, hvor de to hold skiftedes til at putte den ind i kassen. Spanien blev ramt af en udvisning, som Danmark kynisk udnyttede på bedste vis. To danske scoringer i træk sikrede en dansk 20-19 føring med 14 minutter igen.

Danmark kæmpede videre, men Spanien ville heller ikke give efter. Med fem minutter tilbage var alt helt lige, 23-23. Kampen skulle nu afgøres i de allersidste minutter.

Begge mandskaber havde alle muligheder for at afgøre kampen, men her var Danmark skarpest af de to. Victor Bang i det danske mål havde flere flotte redninger i de døende minutter, som fik direkte betydning til allersidst. Spanien formåede ikke at passere danskeren, som kunne juble med sin kammerater efter slutfløjtet. Kampen endte 25-24 i dansk favør.

Det var en glad og lettet landstræner efter den tætte kamp:

"Det var en rigtig fed kamp. Vi formår at spille på et højt niveau gennem 60 minutter, hvor kun enkelte skønhedsfejl sniger sig ind. Der er rigtig mange, der byder ind. Forsvaret fungerer super og Victor står en meget flot kamp i målet. Nu skal vi nyde sejren kort, men være ydmyge omkring den store opgave, der venter os i morgen," afslutter Stefan Madsen.