17/08-16   -   Pressemeddelelse

Danmark slår U18-europamestrene

Danmark slog de forsvarende U18-europamestre, Frankrig, med klare 32-28 efter en stærk præstation. Nu er danskerne afhængige af, at Spanien får point mod Slovenien, hvis det skal blive til en dansk semifinaleplads.

Danmarks U18-herrer fik en fantastisk start mod de forsvarende U18-europamestre, Frankrig, og var foran 7-2 efter otte minutter. Nogle minutter senere havde de mulighed for at bringe sig på 10-5. Desværre kiksede afslutningen, og Frankrig scorede i stedet for tre i træk, så stillingen pludselig kun var 9-8 til de rød/hvide halvvejs i første halvleg. De danske drenge fik dog fat igen og kom på 12-8 efter små 20 minutter. Herfra var Danmark hele tiden et skridt foran franskmændene, og selv ikke en dansk udvisning i slutningen af første halvleg fik U18-drengene til at ryste på hånden. Derfor viste måltavlen en solid dansk tremålsføring på 19-16 efter første halvleg.

Anden halvleg startede noget mere lige end første, og da der var spillet 11 minutter, havde begge mandskaber scoret fem gange, og derfor viste tavlen 24-21 til Danmark. De to hold fortsatte parløbet men føringen fra første halvleg betød, at franskmændene aldrig rigtig kom i nærheden. Hver gang de blåklædte scorede to mål i træk, gentog Danmark kunststykket. Ved stillingen 27-23 var det som om, at begge hold ramte en mental barriere. Danmark havde mange muligheder for at bringe sig foran med fem, og Frankrig havde lige så mange muligheder for at reducere til tre. Der skete bare ikke noget på måltavlen i adskillige minutter.

Frankrig blev dog første hold til at bryde dødvandet med en scoring, hvorefter de straks gik i offensivt forsvar på danskerne, da der var under 10 minutter igen. Taktikken gav pote, idet Frankrig nærmede sig og kun var to mål fra med fire minutter igen. Heldigvis holdt Danmark hovedet koldt og da de rød/hvid sendte bolden i nettet til 32-28 med halvandet minut igen stod det klart, at sejren var i hus. Faktisk blev der ikke scoret mere og derfor endte Danmark med at slå et stærkt fransk hold med fire mål. En præstation landstræner Stefan Madsen var meget tilfreds med:

"Vi er superglade for, at vi to dage i træk har kunnet levere så stærke præstationer mod gode hold som Spanien og Frankrig, som vi måske følte lige var et skridt foran os. Den ydmyghed drengene er gået til opgaven på under hele turneringen har dog været fantastisk. Nu har vi stadig to kampe igen uanset hvad, og det glæder vi os til," siger landstræner Stefan Madsen.

Da Slovenien besejrede Spanien, var aftenens sejr desværre ikke nok til en semifinaleplads.