21/08-16   -   Pressemeddelelse

Danmark vinder OL-guld!

Efter en forrygende kamp af Danmark lykkedes det for første gang i historien et dansk herrehold at vinde medalje og det endda af fineste karat efter en sejr på 28-26 over Frankrig i OL-finalen.

Danmark brugte fysikken godt i Frankrigs første angreb og tvang dem til at skyde forbi, og da Lasse Svan scorede på Danmarks første angreb, fik de rød/hvide en ønskestart på OL-finalen. Franskmændene er dog ikke forhåndsfavoritter for ingenting. Først fik de med nød og næppe skrabet bolden over stregen, derefter lavede de en kontra efter en dansk opspilsfejl, og til sidst pressede de danskerne til at kaste bolden over sidelinjen og straffede det i den anden ende. Så stod det pludselig 3-1 til Les Experts i stedet. Danmark sled sig dog tilbage i opgøret og udlignede til 5-5 efter knap ni minutter. Da Niklas Landin pillede et straffekast et par minutter senere, havde Danmark muligheden for at komme foran igen, og Casper U. Mortensen svigtede ikke, da han fik muligheden efter 12½ minut: 7-6 til Danmark og halvandet minut senere gjorde Mikkel Hansen det til 9-7.

Franskmændene svarede dog endnu en gang igen med tre mål i træk, og så var de foran. I denne periode var det primært Narcisse og Omeyer, der voldede danskerne besvær, men med kvalitet over hele linjen var der dog hele tiden andre om buddet. Kampen var dog utrolig lige, og selvom franskmændene kom foran med to igen, var danskerne ganske velspillende og fik udlignet til 13-13 med tre minutter igen, og sandelig om de ikke kom foran 14-13 minuttet efter. Begge scoringer signeret Mikkel Hansen. Det blev til yderligere en fransk scoring inden pausen, men hvad gør det, når Danmark scorede to i den anden ende? Danmark sluttede de første 30 minutter foran 16-14 efter en fremragende præstation.

Tæt på fransk comeback
Danmark åbnede anden halvleg med en scoring og var foran med tre mål inden, der var gået et minut. Det fik franskmændene til at smide hele A-kæden på banen samtidig, men det rystede ikke de koncentrerede danskere, der bragte sig foran 19-16. Til gengæld blev en dansk udvisning dyr, da undertalsperioden blev tabt 1-3, og dermed var Gudmundur Gudmundssons drenge kun oppe med en enkelt pind efter seks minutter. Frankrig var anderledes kyniske i deres undertalsperiode, der faldt kort efter og fastholdt afstanden på blot ét mål. Igen kom Danmark i undertal, men formåede denne gang at holde franskmændene fra fadet, hvorfor stillingen stadig var 20-19 til Danmark med 12 minutter spillet. Da danskerne igen var fuldtallige, fandt de melodien og bragte sig på 22-19 ved Morten Olsen halvvejs i anden halvleg.

Da Kasper Søndergaard kort efter scorede til 23-20, skiftede Frankrig Thierry Omeyer ud. Lige lidt hjalp det: Lasse Svan gjorde det til 24-20 efter 17 minutter, og Kasper Søndergaard gentog til 25-20 halvandet minut senere, og pludselig begyndte det at se overordentligt lovende ud. At Danmark fik udbygget i denne fase betød, at Frankrig endnu en gang satte Omeyer i kassen. Det var dog i angrebet, at Les Experts igen viste tænder og fik reduceret til 23-26, mens Lasse Svan sad ude med sin anden 2-minuttersudvisning. Med fem minutter igen fik franskmændene yderligere reduceret, hvilket fik Gudmundur Gudmundsson til at tage timeout foran 26-24. Desværre brændte Danmark det følgende angreb, og så var spændingen i den grad tilbage.

Og presset på danskerne voksede med endnu en fransk scoring med tre minutter tilbage. Heldigvis holdt Lasse Svan hovedet koldt på den næste afslutning og bragte igen Danmark foran med to: 27-25. Da begge mandskaber kun formåede at score et enkelt mål hver i de sidste minutter, var OL-guldet en realitet. Danmark vandt OL-finalen 28-26.