02/08-16   -   Pressemeddelelse

U20-sejr i gyserkamp ved EM

Danmark tog et vigtigt skridt mod semifinalen efter en sejr på 27-26 (12-12) over Tyskland.

Danmarks U20-drenge stod overfor Tyskland i deres første kamp ved mellemrunden. Det var en tempofyldt kamp fra start til slut. Den danske stregspiller, Magnus Saugstrup, åbnede ballet med en fræk kontrascoring, og den blev hurtigt fulgt op af endnu en dansk kasse. To danske tekniske fejl blev straffet promte, og så kunne tyskerne udligne til 2-2. Endnu et par effektive kontraløb og en stærk start af Simon Gade i målet sikrede en kortvarig dansk tremålsføring ved stillingen 7-4. Tyskerne lagde sig ikke ned og kæmpede sig tilbage på 7-7. De sidste to minutter af halvlegen blev en særdeles hårdtslående affære. Først måtte Nikolaj Enderleit indkassere et blåt kort for en albuetackling i ansigtet, og i det efterfølgende angreb var det Tysklands Jerome Müllers tur til at modtage det blå kort efter at have uddelt et slag i ansigtet. Pausestilling: 12-12.

Danmark startede godt ud efter pausen og lavede et par hurtige mål. På trods af et par klasseredninger af Simon Gade i målet kunne tyskerne udligne til 15-15 efter seks minutters spil. Gennem de næste 10 minutter skiftedes de to mandskaber til at tage føringen - og til at tage udvisningerne. Aaron Mensing blev efter sin tredje udvisning også ramt af et rødt kort. Danmark kæmpede videre, og efter en keeperudskiftning havde Loke Brasen flere vigtige redninger, der holdte Danmark inde i kampen. Kampen blev afgjort i de døende sekunder, hvor tyskerne ikke formåede at score i deres angreb. U20-drengene kunne derfor hive en sejr hjem på 27-26.

Det var en glad og lettet landstræner efter kampen:

"Kæmpe ros til drengene i dag. De kæmper med alt hvad de har lært. Vi lykkedes med rigtig mange ting i både forsvaret og angrebet i dag, hvilket er med til at danne grobund for denne sejr. I morgen kæmper vi direkte om en semifinale plads, og jeg håber at se endnu flere folk i hallen, der vil støtte os på vej mod en sejr og videre avancement," fortæller Morten Henriksen.

Danmark møder Kroatien imorgen aften kl.20.00. Du kan se kampen på TV 2 Sport fra kl. 19.50.