06/10-16   -   Pressemeddelelse

Kvindelandsholdet kører OL-mestrene ud af banen

De danske håndboldkvinder vandt torsdag aften over Rusland ved Golden League-turneringen på hjemmebane i Haderslev i en kamp, hvor der var masser af fart og vilje i det danske spil.

Sidst landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde truppen samlet, var tilbage i juni måned, hvor de afsluttede EM-kvalifikationen. Torsdagens kamp mod Rusland var derfor første kamp efter en lang sommerpause, men det var også den første kamp i forberedelserne frem mod EM-slutrunden i Sverige til december.

Ved Golden League-turneringen møder Danmark de tre medaljetagere fra OL i Rio i august måned, og de lagde hårdt ud mod de russiske mestre, som de danske piger dog havde godt tag på. Danmark vandt kampen 32-22 (15-10).

Det var ellers en lidt nervøs dansk start på kampen, men hurtigt fandt de hinanden i forsvaret, og samtidig fik de sat masser af fart i angrebsspillet og ændrede måltavlen fra 3-5 til 9-5 midt i halvlegen. Det skyldtes blandt andet, at Sandra Toft fik gode arbejdsbetingelser blandt et godt arbejdende dansk forsvar, hvilket Toft kvitterede for med en stribe flotte redninger.

I angrebet strålede især den nyslåede danske anfører, Stine Jørgensen, men ellers var målscorerene bredt fordelt over hele angrebskæden.

OL-guldvinderne kørt over
Anden halvleg blev på det nærmeste en ydmygelse af de russiske OL-mestre. Det danske spil var velsmurt, hurtigt og effektivt i begge ender af banen, og trods mange udskiftninger undervejs var der flotte præstationer på alle positioner. Det russiske mandskab, derimod, lignede nogen, der gerne så kampuret løbe ud.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har dog en alvorlig panderynke efter aftenens flotte sæsonstart, idet Line Jørgensen måtte udgå efter ca. 20 minutter af kampen med et skadet håndled. Skadens omfang er endnu uvist.

MERE LANDSHOLDSHÅNDBOLD?

U19-pigerne i aktion på Lolland
Fredag d. 7/10 kl. 19.00: Danmark-Ungarn (fri entré)
- Nakskov Idrætscenter, A. E. Hansensvej 1, 4900 Nakskov
Lørdag d. 8/10 kl. 14.30: Danmark-Ungarn (fri entré)
- Maribo Hallerne, Ved Stadion 4, 4930 Maribo

A-og Udviklingslandshold
På seniorniveau er både A-landsholdet og Udviklingstruppen samlet, og mens A-landsholdet spiller Golden League, møder udviklingslandsholdet Norges ditto i to kampe fredag og lørdag. Sidstnævnte spilles som optakt til Golden League-kampene i Esbjerg samme dage.

7/10 kl. 19.00 Dame-B mod Norge (Bramdrupdam - entre 40 kr)
8/10 kl. 11.45 Dame-B mod Norge (Esbjerg - billetinfo på nedenstående link)