08/10-16   -   Pressemeddelelse

Udviklingslandsholdet sendte Norge hjem nyt nederlag

De gode takter fra gårsdagens kamp mellem det danske og norske udviklingslandshold fortsatte, da de to mandskaber mødtes igen. Danmark besejrede Norge med 31-27.

Mens Danmark havde lidt startvanskeligheder i gårsdagens udviklingslandskamp, men fandt melodien i anden halvleg, var der ingen slinger i valsen fra start i dagens 'returopgør' mod Norge. Allerede fra begyndelsen bragte Danmark sig i front med et par mål, og de udbyggede bare, som første halvleg skred frem. Det var en koncentreret indsats i forsvar og angreb krydret med en glimrende præstation af Mathilde Juncker i målet, der gjorde, at Danmark kunne gå til pause foran med hele 16-8.

I starten af anden halvleg åd de norske jenter sig en smule ind på Danmark, da de hentede fire mål på de første godt seks minutter til stillingen 18-14. Selvom Norge vandt den følgende periode med 5-1 og dermed kom op på 18-19, holdt Danmarfik dog genetableret en føring på mere end en håndfuld mål i den følgende periode. Med ti minutter igen begyndte nordmændene dog at røre på sig endnu en gang, og da uret rundede 53 minutter, var Danmark pludselig kun foran 26-24 efter en stribe gode redninger af den norske keeper. Tættere på kom nordmændene dog ikke, og det hele endte 31-27 til Danmark.

"Det var lidt omvendt fra i går. I anden halvleg stresser vi en del i vores angrebsspil, og det giver Norge en del kontrachancer, som de scorer på. Deres skifte til 5/1 bragte os ud af balance, men vores 7-mod-6 bringer heldigvis balance tilbage, og så afviser vi deres comeback og kører sejren forholdsvis sikkert hjem," siger udviklingslandstræner Allan Heine.