02/11-16   -   Pressemeddelelse

Danmarks U19-herrer i hård test mod Hollands U21-landshold

Danmarks U19-landshold er i øjeblikket på træningslejr i Holland og stod i går over for Hollands U21-landshold i en uofficiel træningskamp. Hollænderne vandt overbevisende 32-24.

Danmarks U19-landshold skal i morgen, torsdag, møde det hollandske U19-landshold og mødte som optakt Hollands U21-landshold i går i en uofficiel træningskamp. Kampen bar præg af at Danmark havde hele 11 debutanter med, mens hollænderne kom med en rutineret og sammenspillet trup.

Første halvleg blev indledt med et kæmpe tryk fra hollænderne, der nærmest sendte danskerne i granatchok. Kontrafasen gjorde ondt på de urutinerede danskere, der hurtigt kom bagud 7-1. Derfra fik Claus Hansens drenge bedre fat og kæmpet sig mere og mere ind i kampen. Danskerne måtte dog gå til pause bagud med otte mål: 20-12.

I anden halvleg fortsatte de rød/hvide med at arbejde stenhårdt, og de fik godt styr på forsvaret, hvilket gav en større frigjorthed i offensiven. Efter det første granatchok havde lagt sig, fik spillerne virkelig vist, hvad de kunne, og alle 16 spillere i truppen kom i aktion. Målene fordelte sig ganske jævnt i truppen, da hele 11 spillere kom på tavlen i løbet af kampen. Anden halvleg endte 12-12, og samlet tabte Danmark altså 32-24.

"Det var en mandfolkepræstation af spillerne. De fleste har ikke spillet sammen før, mens hollænderne har brugt den samme stamme i flere år. Nu glæder vi os til at møde nogen på vores egen alder i morgen og måle os mod et hold, vi har forhåbninger om at kunne spille lige op med. Ikke mindst fordi vi når at få fordoblet vores samlede træningsmængde inden kampen," siger U19-landstræner Claus Hansen.

Kampen mellem Danmarks og Hollands U19-landshold spilles i morgen, torsdag, kl. 20.00 i østhollandske Almelo.