03/11-16   -   Pressemeddelelse

Danmarks OL-guldvindere storsejrer i EM-kvalifikationen

Danmarks håndboldherrer skulle i aktion for første gang siden, at OL-guldet kom i hus, og det skete med manér, da Holland blev sendt hjem med et nederlag på 29-20 i bagagen i EM-kvalifikationen.

Der var budt op til OL-guldhyldest før aftenens EM-kvalifikationskamp mod Holland med 5.112 på lægterne i en totalt udsolgt Brøndby Hallen. I starten af kampen var der dog ikke meget dansk håndboldfest, da de to hold fulgtes ad i de første otte minutter. Tre danske mål i træk på lige så mange minutter gjorde, at måltavlen viste 6-3 til de rød/hvide. Holland svarede dog hurtigt igen med to scoringer, hvorefter Danmark fik genskabt forspringet efter små 20 minutter. Herfra var danskerne hele tiden foran med 3-4 mål, og første halvleg endte da også med en føring på 12-15.

Anden halvleg startede også ganske jævnt, men med fire scoringer i træk fik Danmark udbygget tremålsføringen fra pausen til en syvmålsføring: 21-14. Danmark blev ved med at presse hollænderne i bund i angrebet, mens Landin og senere Kevin Møller holdt modstanderne på blot tre scoringer i de første 20 minutter af anden halvleg, og derfor viste tavlen 25-15 med ti minutter igen. Herfra var det mere lige, og da kampuret rundede 60 minutter, kunne Danmark sætte to point ind på kontoen med en storsejr på 29-20.

På søndag spiller Danmark endnu en EM-kvalifikationskamp - denne gang på udebane mod Letland. Kampen kan ses på TV 2 kl. 16.10.