06/11-16   -   Pressemeddelelse

Endnu en storsejr til de danske herrer

Danmark tog den anden sejr af lige så mange mulige i EM-kvalifikationen, da Letland fik klø 36-23 på deres egen hjemmebane.

Danmark fik en lidt tung start, da Letland fik straffekast samtidig med en 2-minuttersudvisning til Henrik Toft Hansen ved 0-0 efter to minutter. Det udnyttede letterne til at bringe sig foran 3-1, inden Danmark blev fuldtallige. Først efter små 12 minutter havde Danmark hentet Letland, da Lasse Svan gjorde det til 5-5, og et minut senere bragte han også de rød/hvide foran 6-5. Herfra så danskerne sig ikke tilbage, og efter 19 minutter viste måltavlen 12-6 til Danmark på trods af dansk undertalsperiode. De sidste 10 minutter fik Danmark udbygget med et enkelt mål mere, og de to hold gik til pause med stillingen 18-11 til Gudmundur Gudmundssons drenge.

Anden halvleg startede lige, men allerede efter en håndfuld minutter begyndte Danmark igen at trække fra, og via scoringer af blandt andre indskiftede Simon Hald og Niclas Kirkeløkke kunne danskerne midtvejs bringe sig foran med 10 mål. Det blev til yderligere udbygning, så Danmark var foran med 12 mål med ti minutter igen. Herfra fulgtes holdene ad, og da det hele var slut, viste måltavlen 36-23 til de olympiske mestre. Danmark skal i aktion næste gang, når der er Bygma Cup på hjemmebane i januar.