09/12-16   -   Pressemeddelelse

Danmark vinder puljen efter stor 2. halvleg

Da EM's indledende runde fredag aften skulle afgøres, vandt Tjekkiet 1. halvleg 17-13, men de danske håndboldkvinder svarede igen med at vinde 2. halvleg 19-12, og dermed tog de den samlede sejr og fire point med over i mellemrunden.

Efter to sejre i det indledende puljespil ved EM i Sverige havde de danske håndboldkvinder fredag aften muligheden for at vinden gruppen og sikre sig fire vigtige point med over i den svære mellemrunde. Tjekkiet skulle besejres for at opnå dette, og efter at have været nede i 1. halvleg, kom Danmark igen med en flot præstation i kampens sidste 30 minutter. Dermed vandt Danmark puljen og de fire point med en sejr på 33-29 (17-13).

De danske håndboldkvinder fik problemer mod Tjekkiet, der mødte velforberedte op og gjorde det godt i begge ende af banen. Det danske forsvar havde sært ved at få bugt med det velsmurte angrebsspil, og dermed havde tjekkerne føringen hele første halvleg over stillingen 3-0, 7-6 og 11-7 til pauseføringen 17-13.

De danske kvinder kom godt ud til anden halvleg med lidt mere skarphed i skuddene, og allerede efter fem minutter havde de kontakt ved reducering til 17-18. Tjekkiet trak fra igen og kom foran med tre, men i det 43. minut efter et par dyre udvisninger for tjekkerne kunne Stine Jørgensen udligne på straffe, 21-21.

Derfra gik det kun en vej for Danmark, der i perioden fra 36. til 51. minut gik fra at være nede med 17-20 til at være i front med 27-23. En periode på 15 minutter blev altså vundet 10-3, og selvom tjekkerne mod kampens slutning igen kom nærmere, kunne landstræner Klavs Bruun Jørgensen fra sidelinjen tilfreds konstatere, at håndboldpigerne fastholdt føringen, sikrede førstepladsen, og tog de fire point med videre.

10 spillere bød ind på måltavlen, og igen blev Stine Jørgensen dansk topscorer - denne gang med ni kasser.