11/12-16   -   Pressemeddelelse

Danmark taber knebent første mellemrundekamp til Norge

De danske håndbolddamer kæmpede til allersidste minut, men måtte se sig slået af Norge med 22-20 i første mellemrundekamp ved EM.

Malmø Isstadion var søndag aften skiftet ud med Helsingborg Arena, da Danmark trådte ind i mellemrunden ved EM. Modstanderen var Norge, der ligesom Danmark fik fuld pointhøst i gruppespillet. Det var samtidig kamp nr. 150 mod vores nordiske naboer.
De danske damer fik bestemt ikke den ønskede start på kampen. Norge var fyr og flamme, hvilket resulterede i en norsk 4-0-føring efter seks minutter. Der skulle gå ni minutter, før Danmark kom på tavlen, da Stine Jørgensen reducerede til 1-6. Det blev dog starten på en god periode for de danske håndbolddamer. Herefter blev det til fire danske scoringer i træk, som gav Norge en mere beskeden føring på 6-5.

Norge kom desværre igen med tre ubesvarede scoringer. Oveni kom to danske udvisninger, som endte med at koste dyrt. Det gav en pausestilling på 14-9 i norsk favør.

Flot dansk fight i 2. halvleg
Danmark kom styrket ud fra pausen, hvor Sandra Toft gik forrest i målet. Norge blev ramt af to udvisninger, der kun styrkede det danske momentum. Med et kvarter tilbage af kampen var Danmark tilbage på sporet - og kun bagud med tre kasser ved stillingen 15-18. Det ellers så stærke norske mandskab fik en smule gummiarm og brændte et hav af chancer i midten af 2. halvleg. Sandra Toft indkasserede blot et mål på ni minutter, som for alvor bragte spændingen tilbage i kampen.

Danmark var tæt på til sidst, men fik aldrig føringen. Det norske mandskab holdt hovederne kolde, hvilket resulterede i en smal norsk sejr på 22-20.