18/12-16   -   Pressemeddelelse

Dansk nederlag i EM-bronzekamp

Selv om de danske håndboldkvinder søndag eftermiddag tabte EM-bronzekampen til Frankrig og slutter på den ærgerlige fjerdeplads, kan de tage hjem med oprejst pande efter en fantastisk flot slutrunde.

De danske håndboldkvinder spillede søndag eftermiddag den sidste kamp ved EM 2016 i Sverige, da Frankrig stod på den anden banehalvdel i kampen om bronzemedaljerne. Frankrig vandt 25-22 (14-9).

Franskmændene satte sig i den grad på kampen, da startfløjtet lød. Syv minutter senere kom Danmark på måltavlen, og det var en reducering til 1-5. Det danske forsvar hang ikke godt nok sammen, og i banens modsatte ende kom holdet fint til chancer, men skuddene var for lette at snuppe for den franske keeper. Begge dele blev dog bedre de sidste 10 minutter før pausen. Her formåede Danmark at hente noget af den franske føring, der i det 17. minut var på 10-3, men ved pausen lød på 14-9.

Danmark kom bedst ud til anden halvleg, og allerede efter 11 minutter var der kontakt, 15-16. Ligesom det danske spil bar præg af træthed blandt spillerene, gjorde det samme sig gældende blandt franskmændene, som lavede mange fejl og brændte chancer. Det udnyttede Danmark og skabte det gode momentum, som gjorde kampen særdeles spændende de sidste ti minutter, hvor de rød/hvide var lige i hælene på Frankrig.

De sidste ti minutter af kampen fik Frankrig dog atter genetableret et lille forspring, eftersom de danske piger blev ramt af udvisninger, og Anne Cecilie La Cour, der ellers var kommet ind med god energi, friske kræfter og tre skarpe mål fra distancen, fik direkte rødt efterfulgt af blåt kort.
Dermed blev det til en placering som nummer fire ved EM, og selv om skuffelsen formentlig er stor i den danske trup, skal de have stor cadeau for en slutrunde, hvor de har vist fantastisk fight, vilje og verdensklasse håndbold - både på målvogterpositionen, i angrebsspillet og - ikke mindst - i forsvaret

Stine Jørgensen blev dansk topscorer med seks mål i kampen. Dette rækker også til en position som EM's topscorer - med mindre norske Nora Mørk overhaler i finalekampen.

Toft på All Star-holdet
Da EHF søndag offentliggjorde slutrundens All Star-team var der en dansker på holdet, nemlig Sandra Toft, der under hele EM har været en vigtig brik i det danske spil med en stribe toppræstationer i det danske mål. Meget velfortjent hæder. Stort tillykke.