08/01-17   -   Pressemeddelelse

Danmark gør rent bord ved BYGMA CUP

Håndboldherrerne fik søndag aften deres tredje sejr på stribe ved BYGMA CUP, da Island blev kørt over med 34-26 (19-11) i en udsolgt Ceres Arena i Aarhus.

De danske håndboldherrer har fået en noget nær optimal optakt til VM i Frankrig, der starter i næste uge. Danmark har fejet al modstand af banen i denne weekends træningsturnering. Torsdag besejrede de Ungarn i Aalborg, fredag fik de kommende VM-modstandere fra Egypten en øretæve i Skjern, og i dag gik det ud over Island i endnu en fantastisk kulisse i Aarhus.
Danmark fik en flot start på kampen, der var 107. gang, at håndboldherrerne stod overfor Island. Det danske angrebsspil kørte på alle tangenter, som gav de rød/hvide en føring på 4-2 efter fem minutters spil. Efter ti minutter var den danske føring fordoblet til 8-4.

Niklas Landin bød ind med flere store redninger, mens særligt Lasse Svan var i målhumør med fem scoringer på fem forsøg. Tilskuerne i Aarhus kunne klappe håndboldherrerne af banen ved pausen efter en stilling på hele 19-11 i dansk favør.

Danmark cruiser sig til sejr
Håndboldherrerne forsatte i overbevisende stil efter pausen. Efter ti minutter var den danske føring øget til ti mål. Særlig Jesper Nøddesbo var 2. halvlegs helt store oplevelse med seks mål, som også var nok til at blive dansk topscorer.

Det danske tempo faldt en smule mod kampens afslutning, hvor Island kom en smule bedre med. Med et kvarter tilbage var den danske føring skrumpet til 24-18. Der var dog aldrig tvivl om kampens udfald. Danmark spillede igen stort i slutminutterne. Kampen endte med en sikker dansk på 34-26.

VM i Frankrig bliver skudt i gang på onsdag, når værterne tager imod Brasilien. Danmark træder ind i slutrunden på fredag, når Argentina venter i første kamp.