06/01-17   -   Pressemeddelelse

Danmark uddelte klø til Egypten ved BYGMA CUP

De danske håndboldherrer leverede en flot præstation, da de kommende VM-modstandere fra Egypten fik en øretæve på 36-26 (17-13) i Skjern Bank Arena.

Danmark kom fint fra start i går aftes ved BYGMA CUP med en sejr på 24-21 over Ungarn i Aalborg. Anderledes gik det for Egypten, der tabte deres første kamp til Island med 27-30. Igen i aften blev landsholdet taget godt imod i en flot kulisse, hvor Kasper Søndergaard indledningsvist kunne lade sig hylde på sin hjemmebane i Skjern for 175 landskampe i den rød/hvide landsholdstrøje.

De danske håndboldherrer kom meget bedre fra start, end tilfældet var i gårsdagens kamp. Tre hurtige mål fra Lasse Svan gav Danmark en god begyndelse på kampen, hvor Egypten fulgte med til 4-4 efter fem minutter. Herefter skruede det danske mandskab for alvor op for tempoet, der i angrebsspillet udmundede sig i den ene flotte scoring efter den anden. Efter 22 minutter kunne Danmark bringe sig foran med fem, 15-10.

Spillet fra begge mandskaber blev en smule hektisk i de sidste minutter af 1. halvleg, hvor begge hold brændte chancer på stribe, men ikke desto mindre kunne Danmark gå til pause foran med 17-13.

Danmark løb fra Egypten
Håndboldherrerne kom blæsende ud fra pausen, hvor egypterne ikke kunne stille meget op imod en dansk målmaskine, der var yderst velsmurt. Gudmundur Gudmundsson gav spilletid til det meste af bænken, men det ændrede ikke på det danske flow. Danmark havde øget føringen til 24-17 med små 20 minutter igen.

Danmark sluttede kampen af i overbevisende stil, hvor ikke meget blev overladt til tilfældighederne i angrebsspillet. Næsten samtlige danske spillere kom på tavlen i kampen. Særligt Casper U. Mortensen gjorde ondt på Egypten med seks scoringer på lige så mange forsøg.

Danmark vandt sikkert deres anden kamp ved BYGMA CUP med ti mål over Egypten, 36-26.

I morgen holder håndboldherrerne hviledag. Søndag gælder det Island i Ceres Arena i Aarhus. En kamp du kan se fra kl. 20 på TV 2.