Få dit eget presserum

20/01-17   -   Pressemeddelelse

Stærkt comeback sikrer Danmark maksimumpoint

Aftenens opgør mod Qatar var Danmarks sidste kamp i gruppespillet, inden turen går mod sydøst og Albertville, hvor der venter en 1/8-finale mod Ungarn. Danmark tankede selvtillid til søndagens knald-eller-fald-kamp med en sejr på 32-29 efter et stærkt comeback mod Qatar.

På papiret var der tale om en betydningsløs kamp for Danmark, da førstepladsen i gruppe D allerede var sikret, inden kampen blev fløjtet i gang. Det betød også, at spillere som Niclas Kirkeløkke, Jesper Nøddesbo, Jannick Green og Michael Damgaard startede inde, og specielt de to sidstnævnte åbnede stærkt for Danmark med henholdsvis redning på de to første skud for Green samt tre mål og en assist til Damgaard på danskernes fire første scoringer. Green kunne dog ikke helt holde Qatar fra scoringer, hvorfor stillingen efter godt seks minutter hed 5-4 til Danmark, og efter ni minutter blev der udlignet til 6-6.

Parløbet fortsatte de følgende ti minutter, hvorefter Qatar bragte sig foran for første gang i kampen med 11-10. Den føring blev yderligere udbygget med Qatars fjerde scoring i træk og dermed 12-10. Med knap fem minutter igen fik Niclas Kirkeløkke dog bragt balance i regnskabet med scoringen til 13-13, og det fulgte Nøddesbo op med via sin scoring til dansk 14-13 føring. Dagens modstandere fik dog igen vendt det hele på hovedet med tre scoringer i rap, og dermed gik de to hold til pausen med en qatarsk føring på 16-14.

Stærkt comeback
Anden halvleg startede med endnu en scoring til Qatar, og da de kort efter fik straffekast, lignede det for første gang i kampen et lille hul, men Jannick Green ville det anderledes og fortsatte de fornemme takter fra første halvleg med en redning på forsøget fra syv meter. Kort efter fik Danmark dog en udvisning, og så fik Qatar slået et hul på først fire og dernæst fem mål: 20-15 efter 38 minutter. Den solide føring til ørkenstatens spillere fik Danmark til at vågne op, og på ti minutter fik de hentet modstanderne, så der stod 24-24 efter 48 minutter, og selvom de rød/hvide kom i undertal, fik Casper U. Mortensen såmænd også skabt en føring på 25-24 minuttet senere.

Herefter blev kampen helt lige men med et lille dansk overtag. Da Jesper Nøddesbo gjorde det til 29-27 på straffekast med tre minutter igen, var der ikke mere tilbage på den qatarske olietank, og Danmark sluttede kampen af med en tremålssejr, 32-29, og gjorde dermed rent bord i gruppe D. Resultaterne i gruppe C magede det samtidig således, at Danmark nu møder Ungarn i 1/8-finalen på søndag i Albertville. Den nye kampby betyder også, at Gudmundur Gudmundsson og kompagni i morgen bruger hviledagen på at køre de cirka 600 km mod sydøst.