Få dit eget presserum

04/11-11   -   Pressemeddelelse

Danmark besejrede de tyske værter

Afbudsramte Danmark slog Tyskland i kamp hvor ny bagkæde kom godt fra land

Ulrik Wilbeks afbudsramte mandskab kunne godt uden de mange skadede spillere. I en fyldt Max Schmelling Halle i Berlin besejrede Danmark de tyske værter med 29-26 i en match, der tydeligt bar præg af, at det var begge holds første kamp i lang tid, og som foregik i et adstadigt tempo.

Tyskland valgte fra start af at dække en skæv 5-1 med fokus på Mikkel Hansen. Det medførte i et urytmisk dansk angrebsspil, som dog i glimt fungerede fint med Mikkel Hansen som en opspilsstation til de øvrige spillere.

Det danske forsvar så dog noget rustent ud, og samarbejdet i 6-0 formationen faldt ikke i hak, hvilket gav en del nemme mål til tyskerne, der kom bedst fra start og bragte sig foran med 7-4.

Da værterne kom foran med 9-5 efter 12 minutter, tog Ulrik Wilbek en nødvendig timeout. Det gav ro på tingene - især i forsvaret, hvor Hans Lindberg blev sendt frem i en skæv 5-1, som ødelagde tyskernes rytme.

Angrebsspillet byggede primært på individuelle præstationer, hvor især Kasper Irming udmærkede sig med flere tempofyldte mål. Tempo manglede der dog en del af, og ind i mellem fik Mikkel Hansen og hans specielle spillestil hevet tempoet for meget ned, hvilket resulterede i flere ærgerlige fejlafleveringer.

Angrebet fungerede dog klart bedst med Nikolaj Markussen, Mikkel Hansen og Kasper Irming som bagspillere, og lagt sammen med det velfungerende 5-1 forsvar, fik holdet hentet forspringet og bragt sig foran med 14-13 i pausen.

Efter pausen fortsatte spilmønstret. Tempoet var adstadigt, da danskernes afslutninger primært byggede på skud fra Mikkel Hansen og Nikolaj Markussen eller på skudoppres fra begge.

14-13 føringen blev i starten af halvlegen udbygget, fordi Søren Rasmussen bød ind med flere gode redninger, men en udvisning af Michael Knudsen fik tyskerne tilbage i kampen og foran med 20-18. Forsvaret havde ellers glimrende fat i de tyske skytter, og hjemmeholdet scorede udelukkende fra stregen eller fløjene.

I den sidste del af kampen fik danskerne hul på det tyske forsvar, og både Nikolaj Markussen og Mikkel Hansen fik bedre held med deres skud. De danske venstrefløje fik ikke meget opspil, men til gengæld røg bolden tit ud på højrefløjen, hvor hverken Hans Lindberg eller Lasse Svan svigtede.

Det betød, at Ulrik Wilbeks tropper stille og roligt trak fra i slutfasen og endte med en - med tanke på de mange afbud - flot sejr på 29-26. Og om ikke andet viste kampen, at et dansk angrebsspil sagtens kan fungere med skytterne Mikkel Hansen og Nikolaj sammen på banen.