Få dit eget presserum

24/11-11   -   Pressemeddelelse

Troelsen strålede i dansk sejr

Trine Troelsen lynede 11 gange da Danmark besejrede Holland i en fyldt Odense Idrætshal

Trine Troelsen leverede en formidabel indsats kronet med hele 11 scoringer, da Danmark foran en med 2116 tilskuere tæt pakket Odense Idrætshal besejrede Holland med 34-31 i den anden af tre testkampe frem mod VM i Brasilien.

I modsætning til tirsdagens uafgjorte opgør mod Tyskland i Horsens var det ikke forsvaret, der imponerede i den fynske hovedstad. Borstset fra et par glimrende aktioner, hvor hollænderne blev tvunget til at begå angrebsfejl, var der for langt mellem de danske forsvarsspillere i den offensive formation, og selv om især Louise Svalastog Spellerberg ydede et sandt arbejdsraseri inde bag de fremskudte spillere, kom Holland til for mange lette scoringer.

Det danske forsvar var uden Mette Melgaard og defensiven blev yderligere svækket allerede efter fem minutters spil, da Line Jørgensen måtte bæres fra banen med en forvredet ankel. Line Jørgensen havde ellers lagt forrygende ud med to flotte scoringer og en super indsats i forsvaret.

Det er endnu for tidligt at spå om, hvorvidt skaden vil have indflydelse på FCM spillerens VM-deltagelse - men det vil være for ondt, hvis Jan Pytlick må tage af sted uden en eneste af sine tre stærke spillere på højre back.

De to hold fulgtes pænt ad igennem det meste af 1. halvleg, som Danmark vandt med 17-15.

Efter Troelsens indledende bombardement var det især unge Stine Jørgensen, der imponerede i det let flydende bevægelige danske angrebsspil. Ikke alene scorede Aalborg DH spilleren tre flotte mål, hun gled fornemt ind i spillet og fik sendt et par smukke assists af sted.

Holland havde i de to fra den danske liga velkendte profiler Maura Visser og Pearl van der Wissel de to med iøjnefaldende profiler, og de kom bedre ud fra pausen end deres danske modstandere.

15-17 blev til hollandsk føring 18-17 og i starten af 2. halvleg hang danskerne bagud med et til to mål.

Men især et par flotte kontrascoringer - hvor Maibritt Kviesgaard stod for den mest ekvilibristiske - samt målrettet og opfindsomt spil af playmaker Kristina Kristiansen fik igen Danmark på ret kurs.

Mod slutningen var den danske føring et par gange oppe på tre mål, men Holland havde muligheden for udligning til 32-32. Men i stedet tordnede Troelsen sin 11. scoring ind til 33-31 små 40 sekunder før tid, og da Danmark fik endnu en chance fodrede Kristina Kristiansen den stærkt spillende Susan Thorsgaard og hun slog med sin femte scoring den sidste streg under den danske sejr.