06/12-11   -   Pressemeddelelse

Kviesgaard skadet i ny dansk storsejr

Maibritt Kviesgaard måske ude af VM efter dansk sejr på 31-13 over Argentina

Selvom det blev til en sikker dansk sejr på 31-13 over Argentina ved den anden VM-kamp i Brasilien, var det med nedadvendte mundvige, man tog afsked med opgøret på grund af en formentlig alvorlig knæskade hos fløjen Maibritt Kviesgaard. Det er endnu for tidligt at sige, hvad der er galt, men Kristina Bille er allerede sat i beredskab som afløser.

Selvom de var kæmpe underdogs, startede Argentina ganske optimistisk med at dække højt, hårdt og aggressivt. Det gav en del spilstop, men voldte ellers ikke de store problemer for danskerne, som let fandt plads til Louise Svalastog på stregen og til et par kontrascoringer fra Maibritt Kviesgaard frem til føring på 5-2 og en argentinsk timeout efter 8 minutter.

Danskerne var fokuserede i forsvaret, og argentinerne havde svært ved at komme til faretruende afslutninger. Forsvarskoncentrationen gav dog ikke 100 pct. udbytte i den anden ende, da de rød-hvide smed et par ærgerlige bolde væk i de næste minutter, men ved 7-4 efter 13 minutters spil, indfandt koncentrationen i angrebet sig også for alvor.

Holdet rykkede til 12-4 på 4 minutter på bl.a. et dejligt direkte mål af unge Louise Burgaard og Maria Fisker, og selvom Jan Pytlick et øjeblik helt berettiget hidsede sig op over sjuskede udkast af Karin Mortensen, kom der mere ro på den danske bænk.

Den forsvandt desværre, da Maibritt Kviesgaard formentlig kom til skade i knæet efter et kontraløb. Surt og synd for Kviesgaard og brandærgerligt for Danmark, da hun er den eneste rigtige højrefløj på holdet.

Spillerne var dog ikke mere chokerede end at Ann Grete Nørgaard i halvlegens sidste minutter smed et par smukke bolde i mål, mens Christina Pedersen holdt målet helt rent i de 10 minutter, hun var inde. 17-5 til Danmark i pausen.

Anden halvleg blev ikke indledt særligt imponerende. Bortset fra to hurtige mål Maria Fisker og Line Jørgensen, skød både Trine Troelsen, Line Jørgensen og Maria Fisker forbi målet, og Christina Pedersen hjalp selv til med at nullet røg, da hun smed en bold direkte ud til en argentinsk spiller.

Sydamerikanerne spillede til tider svinsk i forsvaret, og man sad og blev helt bekymret for flere danske skader. Efter flere argentinske fejlafleveringer forsvandt den danske forsvarskoncentration en anelse, og den argentinske måltørke på 15 minutter blev brudt med tre hurtige bolde i det danske bur.

Ved stillingen 24-9 efter 45 minutters spil forsvandt koncentrationen også i angrebet, og kampen udviklede sig til en rodet og uskøn affære, hvilket fik Jan Pytlick til at tage en timeout.

Uden at imponere vandt danskerne de sidste 10 min med 7-4 på blandt andet fire kontraløb af Kristina Kristiansen til sejren på 31-13 og - måske bedst af alt - ikke flere skader. Dermed er holdet klar til at spille en livsvigtig kamp tirsdag mod Kroatien.