13/12-11   -   Pressemeddelelse

Danmark i 1/4-finalen efter vanvittig afslutning

Danmark slog Japan i en af de mest nervepirrende afslutninger nogensinde

Danmark var egentlig dømt ude af VM-turneringen efter en indsats, der i ekstrem grad var præget af nerver, men på ubegribelig vis hentede danskerne tre mål på Japan i de sidste minutter af den ordinære spilletid for at i omkampen slå det afgørende søm i den japanske kiste med en 23-22 sejr.

Afgørende for den danske sejr var, at Trine Troelsen og Pernille Larsen til sidst fik skudt hul i det japanske forsvar, og at Christina Pedersen kampen igennem stod aldeles fremragende.

Danskerne lagde ellers fint ud med et aggressivt 6-0 forsvar mod de bevægelige, evigt krydsende japanere, og da Christina Pedersen var tændt fra første fløjt, rykkede de rød-hvide fra til en 4-2 føring på udmærkede scoringer af bl.a. Trine Troelsen og Ann Grete Nørgaard.

Men så krakelerede det danske angrebsspil fuldstændigt. De offensive japanere stressede tydeligvis de danske spillere, som virkede tøvende, usikre og uden gennemtænkte planer i deres løb og afleveringer.

Fra 4-4 efter 11 minutters spil fulgtes de hold ad til 9-9. Som den eneste formåede Christina Pedersen at holde et højt niveau, og Viborg-keeperen fik bl.a. flere gange presset de små japanere til at loppe forgæves.

I angrebet viste Maria Fisker og Louise Burgaard i glimt, at de kender den lige vej mod målet, mens de øvrige spillere agerede milevidt under niveau. De mange danske tekniske fejl betød, at Japan i første halvlegs sidste minutter fik skabt sig et lille forspring på 11-9.

I anden halvleg blev det ikke meget bedre i angrebet. Der var mest plads til danskerne i midten af banen, og de få gange, der blev angrebet direkte, var der scoring. Men alt for ofte løb spillerne sidelæns og ind i japanske blindgyder.

Tre minutter før tid, da Japan førte med 19-16 og det så helt sort ud, tog en vis herre ved Pernille Larsen, der bankede nogle fantastiske vigtige mål ind. Og da Danmark fik straffekast efter tid ved 18-19, holdt Ann Grete Nørgaard heldigvis hovedet koldt og scorede usvigeligt sikkert.

Det gav en omkamp og en mental dansk føring inden de sidste 2 gange 5 minutter.

Omkampen startede med superscoring af Trine Troelsen, men desværre gav en forkert udskiftning to minutters udvisning. Heldigvis fortsatte FCM-backen med at score, og da Christina Pedersen i kampens sidste angreb reddede et skud fra de trætte japanere, var sejren i hus.

Men spørgsmålet er, om vores nerver kan holde til onsdagens kvartfinale mod Angola!