Få dit eget presserum

09/01-12   -   Pressemeddelelse

Danmark vandt Totalkredit Cup

Med en sejr på 31-27 over Island sikrede Danmark sig sejren i Totalkredit Cup

For anden dag i træk blev det til dansk sejr ved Totalkredit Cup, da Island blev sat på plads med 31-27. Der var atter fremragende dansk angrebsspil på menuen, mens forsvaret ikke imponerede uden at det dog var decideret ringe. Niklas Landin udgik med en mindre skade, men hans deltagelse ved EM skulle ikke være i fare.

Danmark havde Nikolaj Markussen med fra start på venstrebacken, og han gav holdet en fin begyndelse med to hopskudsperler og en frispilning til René Toft Hansen, så stillingen hurtigt forvandlede sig til 4-1 til de rød/hvide-trøjer.

Det hjalp også, at Niklas Landin havde rigtig godt fat i de islandske skytter. Desværre måtte Landin allerede udgå efter 11 minutter med ondt i lysken, men om det får konsekvenser for EM, er endnu uvist. Ifølge Landin selv skal vi dog ikke være bange for hans deltagelse ved EM.

Det gode danske forsvarsspil holdt til stillingen 8-4, men da opstillingen blev ændret i den danske defensiv, kom islændingene mere med i kampen. Det var især omkring Kasper Nielsen og Mikkel Hansen, at der blev plads til spillere som Robert Gunnarsson, Arnor Atlason og Asgeir Halgrimsson.

Lasse Boesen kom ind, men havde ikke den store succes som playmaker, så Rasmus Lauge overtog styrepinden og kvitterede med et hurtigt hug bag keeper Bjørgvin Gustafsson, der ikke fik fat i meget, samt et noget højere tempo i spillet. Desværre faldt spillet i niveau med for mange danske fejl i slutningen af de første 30 minutter, og Island kom på 14-14.

Nikolaj Markussen kom ind igen i de sidste minutter af første halvleg og sammen med Henrik Toft Hansen sørgede han for, at danskerne gik til pause foran med 16-14.

Danskerne startede med den skæve 5-1 i forsvaret i de sidste 30 minutter, men det gav ikke den store forbedring af forsvarsspillet. Heldigvis fortsatte angrebsspillet de gode takter og blandt andet Nikolaj Markussen imponerede med gennembrudsscoringer, skrubolde og frispilninger. Han er meget og andet end et højt hopskud!

Spillet og stillingen var igennem hele halvlegen stort set det samme. De to hold fulgtes pænt ad med en konstant dansk føring på 2-3 mål. Marcus Cleverly fik ikke fat i meget i målet, men han blev heller ikke hjulpet af sit forsvar. Hen i mod slutningen begyndte han dog at parere flere og flere bolde, og når han bliver bedre sammenspillet med forsvaret, skal han nok få endnu højere redningsprocenter i det danske mål.

At det halter lidt i defensiven, ødelægger dog ikke de danske vinderchancer, da det danske angrebsspil kampen igennem var glimrende. I anden halvleg gjorde blandt andet Lars Christiansen, Thomas Mogensen og Mikkel Hansen det fint med nogle smukke scoringer og det endte med en dansk slutsejr på 31-27 samt positive udsigter i forhold til slutrunden i Serbien.