16/01-12   -   Pressemeddelelse

Dansk åbningssejr med startfnidder

Danmark besejrede Slovakiet 30-25 uden at imponere undtagen på fløjene, der var fremragende

Danmark begyndte EM-turneringen i Serbien med en sejr på 30-25 over Slovakiet i en match, der på ingen måder får høje stilkarakterer. Tempoet var for lavt, mål fra distancen var nærmest fraværende, forsvaret usikkert, men til gengæld var fløjene Anders Eggert og Hans Lindberg rigtig skarpe og havde en smuk udnyttelsesprocent. Og Niklas Landin hev redningerne frem, når det var tvingende nødvendigt.

Ulrik Wilbek startede noget overraskende med Rasmus Lauge som playmaker på bekostning af Thomas Mogensen. Tempoet var dog ikke helt oppe i gear, og det eneste der rigtig fungerede i angrebet var opspillet til Anders Eggert i venstresiden, som heldigvis havde en halvleg, hvor stort set alt faldt i hak.

Hans to indledende fløjscoringer var med til at stillingen efter 5 minutter var 3-3. Til gengæld haltede det med skuddene fra distancen fra både Mikkel Hansen og Mads Christiansen, der startede på de to backer. Det var et billede, der gik igen i resten af halvlegen - og kampen. Faktisk var det kun Rasmus Lauge, der i første halvleg med to scoringer fik hul på bylden fra distancen.

Nikolaj Markussen afløste en ukoncentreret Mikkel Hansen efter 11 minutter, men han fik heller ikke åbnet op for den glimrende slovakiske keeper Richard Stochl.

Heldigvis holdt Niklas Landin højt niveau i målet med flere store redninger midt i første halvleg. Det var også nødvendigt, da tempoet i forsvaret ikke var højt nok. Den begavede playmaker Peter Kukucka styrede Slovakiets spil fint og var god til at iscenesatte sine store backs.

Heldigvis for Danmark var de to fløje, Anders Eggert og Hans Lindberg, virkelig i hopla. De scorede en masse mål både i det etablerede spil og på kontraløb, og de stod bag 10 af de danske 15 mål i første halvleg.

Anders Eggert og Hans Lindberg stod bag 10 af de 15 mål i første halvleg, og deres succes blev smukt illustreret ved stillingen 9-9, da Anders Eggert efter slovakisk sjusk serverede en friløber til Hans Lindberg. Desuden bød de to fløje også på skreubolde, lop, sikre skud og kvikt kontraløb.

Selvom spillet egentlig ikke var specielt imponerende, rykkede de rød/hvide fra kort før pausen til stillingen 15-12 på blandt andet et dejlig hug fra Rasmus Lauge. Men plads til forbedringer var der.

Efter pausen virkede Mikkel Hansen meget opsat at revanchere de første 30 minutter, men efter to hurtige scoringer, begyndte han igen at misse sine skud, og han endte kampen med en for ham dårlig skudstatistik på 4-11.

Lars Christiansen erstattede Anders Eggert og fik i lighed med kollegaen loppet på den ellers tårnhøje Stochl. Hans Lindberg fortsatte med at score sikkert fra fløjen. Danskerne fik opbygget en føring på 21-16, men da Rene Toft Hansen i et tungt løb brænder en friløber, åbner det op for en god slovakisk periode, så føringen reduceres til 21-19. Problemet var især, at det danske returløb var alt for dårligt, og at midterforsvaret for ofte kom bag stregspilleren.

Efter 46 minutter prøvede Ulrik Wilbek - uden den store succes- konstellationen Mikkel Hansen og Nikolaj Markussen, men i kampens sidste 12-13 minutter var det Thomas Mogensen på højre back, der var mest drev i.

Han scorede både på skud udefra og på gennembrud, men da slovakkerne fik reduceret til 24-26, tog Wilbek efter 56,30 en god timeout, der i de sidste minutter gav dansk bonus med 4-1 og en endelig sejr på 30-25.

Dermed slap holdet fra land med to point og et - trods en ikke særlig god kamp - optimalt udgangspunkt inden opgøret mod Serbien, der klart besejrede Polen i deres første kamp.