18/01-12   -   Pressemeddelelse

Danmark tabte til Serbien efter drama

Det blev præcist så intenst som forventet, da Danmark tabte til Serbien efter et EM-drama af de helt store.

Der var før aftenens kamp lagt op til et brag af en håndboldfight mellem Danmark og Serbien, og det blev præcist så intenst og spændende, som alle havde håbet på. Desværre blev det til slut Serbien, der efter flot fight tilsat en række hjemmebanevenlige dommerkendelser kunne trække sig sejrrigt ud af matchen med en sejr på 24-22.

Allerede fra start kunne intensiteten føles hos alle spillere, og det var allerede ved at koge over efter få minutter, da René Toft satte en voldsom tackling i ansigtet af playmaker Vuckovic, der blev takseret til en udvisning. Så var linjen lagt af de franske dommere, der godt viste, at de var nødt til at vise fra start, hvem der bestemte. Desværre en linje, der ikke holdt kampen igennem.

Det blev Serbiens venstreback Momir Ilic, der til koloenorm jubel på hjemmebanen i Beograd bragte serberne foran 1-0 i dansk undertal, inden Mikkel Hansen viste klassen med et brag til venstre for keeper Stanic til 1-1. Anders Eggert bragte Danmark på 2-1 på straffekast tilkæmpet af Kasper Søndergaard, der i modsætning til kampen mod Slovakiet fra start viste, at han var klar til at sælge sig selv 100 pct.

Danmark viste rigtigt flot forsvarsspil, der tvang serberne til hasarderede langskud, som Danmark iskoldt straffede på kontraangreb. Først ved Mikkel Hansen og få sekunder efter ved Hans Lindberg via en Landin-redning til dansk føring på 5-3 efter 12 minutter. Kasper Søndergaard fik med eminent fight tilkæmpet sig sit tredje straffekast, som Anders Eggert dog desværre brændte.

Tre serbiske mål på 15 minutter vidnede noget om kvaliteten af Danmarks spil, hvor Mogensen, Hansen, Nielsen og brødrene Toft dækkede fornemt op. I den anden ende var det for alvor Kasper Søndergaard, som serberne slet ikke kunne få has på. Den nybagte far øgede til 7-4 på et fornemt skud over midten. På stregen viste Henrik Toft flotte takter med både mål og straffekast, men nu begyndte også serberne at score, og kunne bringe sig på 6-7 ved Nikcevic fra fløjen.

Også keeper Stanic for Serbien begyndte at tage for sig af retterne, og særligt Anders Eggert havde han udset sig som hovedret. De finurlige tricks virkede hverken på straffekast eller fra fløjen, og med Stanic i en hovedrolle kom Serbien kom 7-8 efter 23 minutter, inden René Toft øgede den danske føring til 9-7.

Efter 26 minutter satte Niklas Landin sig selv endnu mere i centrum end han allerede havde gjort i første halvleg. Fra eget målfelt øgede han på overlegen vis Danmarks føring på langt udkast til 10-8, inden Mikkel Hansen efter endnu en serbisk scoring fra Ilic øgede til 11-9. Thomas Mogensen bragte Danmark yderligere foran 12-9 på en af de kontraer, som serberne slet ikke fik has på i første halvleg, men efter en lille stime af ærgerlige, franske dommerfejl imod Danmark blev pausestillingen reduceret til 12-10.

To serbiske og en dansk fra Kasper Søndergaard bragte stillingen på 12-13 efter 33 minutter, men en superredning fra Landin startede en dansk kontra, som Thomas Mogensen udnyttede stensikkert til 14-12.

Det danske forsvar fortsatte de gode takter i anden halvleg. Thomas Mogensen var tilbage i forsvaret, som han var i kampens første 20 minutter, og det fungerede bedre med Mogensen end med en svag Mads Christiansen, som afløste på backen i de sidste 10 minutter af første halvleg. Desværre kunne de dog ikke forhindre, at Marko Vujin drønede bolden i kassen til 14-14, inden Danmark til Ulrik Wilbeks store frustration ikke fik et straffekast i undertal af de franske dommere. Mikkel Hansen fik dog et kompensationsstraffekast få sekunder efter, som Lars Christiansen udnyttede til 15-14.

Danmark fik efter 37 minutter endnu en udvisning til René Toft, og danskerne spillede generelt alt for mange minutter i undertal i forhold til serberne. Det var for meget for det danske forsvar, der ikke kunne klare det serbiske tryk, og resulterede i serbisk føring på 16-15 - den første siden føringen på 1-0.

Kampen var en rigtig herrefight. Den ene spiller efter den anden måtte bide i halgulvet efter både hændelige og ikke så hændelige situationer. Særligt René Toft var nede mange gange, blandt andet efter at være tyret direkte i hovedet i en parade af baghuggeren Marko Vujin, men hver eneste gang rejste han sig som den kæmpe han er, og fightede fornemt videre, ligesom også resten af det danske hold.

Kampen bølgede frem og tilbage med føringer på et enkelt mål til begge hold i en kamp af meget høj fighter- og spillemæssig kvalitet. Desværre var Mikkel Hansens niveau ikke så højt i anden halvleg, for han brændte lidt for mange frie skud på keeper Stanic, der virkelig spillede en flot kamp. Heldigvis for Danmark kunne Danmark skifte Nikolaj Markussen ind efter 45 minutter, og det første han lavede var en assist til Hans Lindberg, der scorede flot til 19-19.

Men nu trak serberne fra, til stor jubel for de ellevilde tilskuere i Pionir Arena. Anført af Ilic og Vujin bragte de sig foran med 21-19 og 22-20, og det danske forsvar havde store problemer. Landin blev byttet ud med Marcus Cleverly uden den store effekt. En teknisk fejl fik dog Danmark tilbage i kampen efter et kantet kontraangreb, hvor Lindberg scorede til 22-22.

Dramaet fortsatte helt til slutminutterne, og det var Danmark, der kæmpede for at hænge på. Serbien førte 24-22 med to minutter igen, og de kæmpede samtidig mod et par franske dommere, der helt til slut fortsatte med kun at give henstillinger til det serbiske forsvar, der gang på gang nedlagde René Toft Hansen.

Men desværre, symptomatisk for Danmarks spil til slut, blev Nikolaj Markussen grebet ud på langskud af en strålende Stanic i målet, men til slut var det desværre de to dommere, der på den negative måde med en lang række tvivlsomme kendelser fik Ulrik Wilbek helt op i det røde felt. Og desværre for Danmark, så tabte de 24-22 til Serbien efter et brag af et drama.